Ο μιμητισμός αποτελεί το μυστικό στη συνταγή της επιτυχίας στη μόδα. Είναι τόσο ισχυρή η άκριτη αντιγραφή στοιχείων, που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στη γελοιότητα.

Τα παλαιότερα χρόνια η τάση της μόδας επέβαλλε ψεύτικες μύτες και φρύδια από δέρμα ποντικού. Σήμερα τα τατουάζ και οι γυμνασμένοι κοιλιακοί αποτελούν δείγματα αυταρέσκειας και ματαιοδοξίας ικανά για να τα ακολουθήσουν οι μιμητές.

Ο μιμητισμός ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά ακουμπά και τις συμπεριφορές.

Πάρτε για παράδειγμα τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους Αγώνες του Ρίο, τον Ισίδωρο Κούβελο.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις υποδομές στο Ολυμπιακό Χωριό και για την ταλαιπωρία του να αλλάξει όροφο γιατί πλημμύρισαν τα δωμάτια. Το πιο σημαντικό: παραπονέθηκε πως δεν υπάρχουν καθρέφτες στα μπάνια.

Προφανώς ο εκπρόσωπος της νεόπτωχης χώρας μας δεν έχει επισκεφθεί δημόσιο νοσοκομείο σε εφημερία. Πριν κουνήσει το δάχτυλο στους Βραζιλιάνους, καλό θα ήταν επίσης να ρωτήσει ο κύριος Κούβελος κάποιον από τους έλληνες αθλητές κάτω από ποιες συνθήκες προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των περήφανων νεόπτωχων.

Αλλά δικαιολογείται. Σου λέει, οι άλλοι γιατί παραπονιούνται, θα παραπονεθώ κι εγώ. Ετσι κι αλλιώς εκπροσωπεί τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποια είναι δηλαδή η Αυστραλέζα Κίτι Τσίλερ που συνέχεια διαμαρτύρεται στους Βραζιλιάνους;