Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν οι ρώσοι αθλητές που δεν έχουν βρεθεί ποτέ ντοπαρισμένοι αλλά αποκλείστηκαν από τους αγώνες του Ρίο, πράγματι έπαιρναν απαγορευμένες ουσίες. Η Γελένα Ισινμπάγεβα θα μείνει στην Ιστορία ως η Δακρυσμένη Τσαρίνα που αποσύρθηκε από τον αθλητισμό με το στίγμα της ντοπαρισμένης, χωρίς ποτέ επίσημα να κριθεί ένοχη για ντόπινγκ.

Η λογική είναι η υπέρτατη αρχή, την οποία οι Αθάνατοι παραμέρισαν ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Η ιστορία με τον αποκλεισμό των ρώσων αθλητών δεν τελείωσε. Για την ακρίβεια, μόλις άρχισε.

Οσα θα ακολουθήσουν θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο θα βλέπουμε τον αθλητισμό και πιθανόν θα φέρουν στο φως της δημοσιότητας ιστορίες που θα προκαλέσουν ανατριχίλα.

Στις ξόβεργες που έβαλε η ΔΟΕ στους Ρώσους για να χρυσώσει το χάπι στους Δυτικούς που ζητούσαν επιτακτικά τον πλήρη αποκλεισμό της Ρωσίας, η κόλλα αποδείχθηκε κακής ποιότητας. Ετσι, οι φλώροι και οι καρδερίνες πέταξαν προς το Διαιτητικό Δικαστήριο και απειλούν με κατάρρευση τους συστημικούς του αθλητισμού.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραβίασης της λογικής είναι η παρουσία στο Ρίο των Αμερικανών σπρίντερ Γκάτλιν, Μέριτ και Γκέι των οποίων τα δείγματα περιείχαν, τουλάχιστον στο παρελθόν, τόσες απαγορευμένες ουσίες που κατέστρεφαν τα δοχεία αποθήκευσής τους. Αντίθετα, όποιος Ρώσος είναι στην ίδια κατάσταση, αποκλείστηκε. Οταν η πολιτική παρακάμπτει τη λογική…