Οι πληροφορίες προκαλούν προβληματισμό. Δεν έχουν περάσει καλά καλά δύο εβδομάδες από τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Τα έκανε μάλιστα, εν χορδαίς και οργάνοις, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Παρ’ όλα αυτά, αντί να νοσηλεύονται εκεί οι ασθενείς, έχουμε αεροδιακομιδές και μάλιστα για ποικίλα περιστατικά, μαιευτικά, ορθοπεδικά ή καρδιολογικά. Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο δεν επαρκεί κλινικά ή, με πιο κριτική ματιά, ότι ένα κέντρο υγείας βαφτίστηκε νοσοκομείο.

Η Ιστορία έχει, βεβαίως, τέτοια παραδείγματα. Κορυφαία τα χωριά Ποτέμκιν, προσόψεις που στήνονταν κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, με στρατιώτες να έχουν ντυθεί χαρούμενοι χωρικοί, ώστε να τα βλέπει όλα αυτά η Μεγάλη Αικατερίνη περνώντας με το τρένο και να επαίρεται για την προκοπή των υπηκόων της. Φτάσαμε λοιπόν από τα χωριά Ποτέμκιν στα νοσοκομεία Πολάκη; Διότι είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος που είχε πάρει επάνω του την ιστορία της Σαντορίνης, όπως ο πρίγκιψ Γκριγκόρι σήκωσε την υπόθεση της Κριμαίας τον 18o αιώνα. Ο Ποτέμκιν φημολογείται ότι ήταν εραστής της Τσαρίνας. Ο Πολάκης είναι φανατικός ζηλωτής του Τσίπρα –πέρσι τον πήγαινε και ναυτική βόλτα με το πλοιάριό του.

Εχει πέσει ο Πρωθυπουργός θύμα του ζήλου των θαυμαστών του στην κυβέρνηση –με αποτέλεσμα να εκτίθεται; Διότι στην πολιτική οι κομμένες κορδέλες για έργα ανύπαρκτα ή ανολοκλήρωτα κοστίζουν. Ο κόσμος τα βλέπει αυτά. Ή μήπως οι κυβερνώντες έχουν αποκτήσει ήδη τον κυνισμό εκείνων που έγιναν καθεστώς και αλληλοσυγχαίρονται σε σκηνοθετημένες φιέστες χωρίς να τους νοιάζει πώς φαίνονται; Δυστυχώς, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.