Ρήξη με την… οικολογία

Απολαμβάνω όπως είναι φυσικό τη νέα… «στουρναριάδα», που ξεκίνησε εκρηκτικά εδώ και δύο ημέρες και παρουσιάζει μερικά φαινόμενα «ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος», όπως για παράδειγμα την άρνηση της Προέδρου Ζωής να παραλάβει την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος σε stick, διότι τη θέλει σε hard copy –τουτέστιν τυπωμένη σε χαρτί.

Δεν ευθύνεται φυσικά η Πρόεδρος Ζωή. Της καημένης δεν της είπε κανείς ότι παγκοσμίως γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το εκτυπούμενο χαρτί, διότι αυτό θα σημάνει λιγότερα κομμένα δένδρα!

Μεταξύ μας, δεν μπορώ να φανταστώ άτομο που πήγε (και μπράβο της) στο Athens Pride χωρίς να ανήκει στην gay κοινότητα, να αδιαφορεί παντελώς για το αντιοικολογικό μήνυμα που στέλνει με την απαίτησή της να της δοθεί εκτυπωμένη η πολυσέλιδη έκθεση. Τεσπά (που λένε και οι πιτσιρικάδες, και σημαίνει τέλος πάντων), δεν θα επιμείνω περισσότερο…

Η μήνυση της Rachel

Θα σταθώ στην κακή είδηση της ημέρας για την Πρόεδρο Ζωή και την (πολύ) φίλη της, τη Rachel (Μακρή) που κατέθεσε… μήνυση κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος:

–Κορίτσια, είμαι σε θέση να γνωρίζω, και σας το μεταφέρω, ότι ο Στουρνάρας δεν προτίθεται να παραιτηθεί, όσες επιθέσεις και αν εξαπολύσετε εναντίον του και όσες μηνύσεις και αν καταθέσετε.

Δεν παραιτείται διότι, πρώτον, δεν τον διορίζει η κυβέρνηση (εισηγείται απλώς στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και, δεύτερον, δεν πιστεύει ότι διέπραξε κάποιο ατόπημα: περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χωρίς ωραιοποιήσεις και η άποψή του αυτή σε τίποτε δεν αφίσταται από τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, κυβερνήσεων της ευρωζώνης και πιστοληπτικών οίκων. Να τον καταδικάσουμε γιατί είπε την αλήθεια; Ελεος πια…

Η εποχή των… «εκθέσεων»

Ο ίδιος ο Στουρνάρας τον οποίο εντόπισα στη Φρανκφούρτη, στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, αρνήθηκε να μου σχολιάσει τα όσα λέγονται εις βάρος του από την Πρόεδρο της Βουλής και κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον πήγα από εδώ, τον έφερα από εκεί, «κανένα σχόλιο». Τον καταλαβαίνω. Τους αφήνει να εκτίθενται…

Αλλωστε είναι η εποχή των… εκθέσεων γενικώς. Από το βλακώδες συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η περίφημη Επιτροπή της Προέδρου Ζωής για το χρέος, ότι δηλαδή είναι παράνομο και ως εκ τούτου δεν πρέπει να αποπληρωθεί (διερωτώμαι τι χρειαζόταν αυτή η Επιτροπή με τις μετακλήσεις τάχα μου ειδικών, σαν εκείνο τον απερίγραπτο Βέλγο Τουσέν, που δεν ξέρω και εγώ πόσο κόστισαν, αφού το συμπέρασμα το είχαν βγάλει εξ αρχής), έως την «έκθεση» του Παναγιώτη Ρουμελιώτη εκ Δωδεκανήσου ορμώμενου, ο οποίος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τις ανοησίες περί δημοσιογραφικών σεμιναρίων με στόχο την ωραιοποίηση του ΔουΝουΤού.

Και σε ό,τι μεν αφορά την πρώτη «έκθεση», της Ζωής –θέλω επί τη ευκαιρία να διαμαρτυρηθώ γιατί δεν κλήθηκε να συμβάλει στις εργασίες της Επιτροπής εξ αρχής ο φίλος μου Σταμάτης Κραουνάκης! –ευελπιστώ ότι θα παράσχει στοιχεία για το πόσο (μας) κόστισε η διαβόητη Επιτροπή με το προκαθορισμένο συμπέρασμα.

Τον Κατσανέβα να είχε καλέσει, τον Καζάκη, τον Τόλιο, και δυο – τρεις άλλους «μπαρουφάκηδες» που ανέδειξε το κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος το 2010, του «ουάου» Βαρουφάκη συμπεριλαμβανομένου, θα της το είχαν βγάλει το συμπέρασμα αμέσως. Και όπως το ήθελε, και δωρεάν! Ε, μα πια –εξανίσταμαι…

Λίγη τσίπα δεν βλάπτει

Σε ό,τι αφορά τον Ρουμελιώτη, νομίζω ότι ανήκει αυτοδικαίως στην κατηγορία «τι τα θες και τα σκαλίζεις τώρα και δεν κάθεσαι στ’ αβγά σου». Διότι δεν του έφτανε ότι διορίστηκε από το πουθενά πρόεδρος –των 10.000 μηνιαίως διάβασα κάπου… –στο Ελ. Βενιζέλος, μου ήθελε και καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια. Αλλά η εμφάνισή του ξύπνησε μνήμες. Οπως του Γιώργου Σούρλα, πρώην υπουργού, μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για το προ 27ετίας σκάνδαλο Κοσκωτά. Του οποίου ο Ρουμελιώτης ως υπουργός Εθν. Οικονομίας υπήρξε αν όχι πρωταγωνιστής, τουλάχιστον εκ των αμέσως εμπλεκομένων (υπουργός Εθν. Οικονομίας έγινε με μια απόφαση του Ανδρέα του αείμνηστου, η οποία προκάλεσε κατάπληξη τότε στον πολιτικό κόσμο –είναι η πιο κομψή έκφραση που μπορώ να χρησιμοποιήσω).

Εξαιτίας δε της εμπλοκής του αυτής (ειδικά στη διαδικασία πώλησης της Τράπεζας Κρήτης στον Κοσκωτά), θα πήγαινε Ειδικό Δικαστήριο. Αλλά δεν κάθησε ποτέ στο εδώλιο, γιατί ο ευεργέτης του Ανδρέας τον έχρισε ευρωβουλευτή και επικαλέσθηκε ασυλία.

Ο Σούρλας λοιπόν που έχει μνήμη ελέφαντα (όπως και εγώ άλλωστε) και αρχείο τεράστιο (και εγώ επίσης), έστειλε επιστολές διαμαρτυρίας στον πρόεδρο Τσίπρα και στην Πρόεδρο Ζωή, διαμαρτυρόμενος για την επανεμφάνιση Ρουμελιώτη στο προσκήνιο, μέσω της κλήσης του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια.

Μαζί με τις επιστολές μάλιστα τους έστειλε, προς ενημέρωσή τους, και το σκέλος του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Κοσκωτά, που αφορά τον Ρουμελιώτη.

Το ωραίο είναι ότι τους απέστειλε και τη δήλωση που είχε κάνει στις 6 Νοεμβρίου 2011 με το ίδιο πάνω – κάτω περιεχόμενο, κατά Ρουμελιώτη, επειδή εκείνες τις ημέρες είχε κυκλοφορήσει ότι ο Γιώργος τον έφερνε άρον άρον από την Ουάσιγκτον να αναλάβει πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ.

Φυσικά ο Σούρλας δεν εισακούστηκε –άλλωστε η κλήση Ρουμελιώτη στην Εξεταστική ένα μόνο σκοπό εξυπηρετούσε: να τεκμηριώσει τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου για τα Μνημόνια. Οπως άλλωστε και το έκανε. Διότι με κάποιο τρόπο έπρεπε να ανταποδώσει τον διορισμό στο αεροδρόμιο και την τρομερά μεγάλη θέση του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων για τα… BRICS…

Τσίπα; Δεν υπάρχει τσίπα σε αυτό τον τόπο, πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβω; Είναι είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία…

Ο κ. Δήμαρχος

Δεν γνωρίζω αν ο περίφημος Μπέος παρακολούθησε το Κανάλι της Βουλής, που επανέλαβε σε μαγνητοσκόπηση τη…. βαρυσήμαντη κατάθεση Ρουμελιώτη στην Εξεταστική Επιτροπή. Γνωρίζω όμως ότι αυτό που έκανε χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου, εις βάρος του Γιώργου, το είχε προσχεδιάσει από καιρό. Σε εμένα είχε αναφέρει προς διετίας και βάλε ότι «μην τον πετύχω πουθενά τον φίλο σου τον Γιωργάκη, θα τον σπάσω στο ξύλο». Ηταν νύχτα, ήταν έξω από κάτι μπουζούκια στη Θεσσαλονίκη όπου τραγουδούσε ο φίλος μου ο Καρράς, σκέφθηκα λόγια της κατηγορίας «να ‘χαμε να λέγαμε». Δεν έδωσα σημασία…

Θεωρούσε τον Γιώργο υπεύθυνο για την προφυλάκισή του, δήλωνε παντού ότι η σύλληψή του για τα στημένα ματς στο ποδόσφαιρο ήταν πολιτικά κατευθυνόμενη και είχε φτιάξει ένα παραμύθι, σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος διέταξε τη σύλληψη του ίδιου και καμιάς 20αριάς άλλων από τον χώρο της νύχτας και του ποδοσφαίρου για να… αποπροσανατολίσει τον λαό από το Μνημόνιο!

Για την ιστορία και μόνο θα αναφέρω ότι μόλις πρόσφατα παραπέμφθηκε και θα δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος μαζί με άλλους… 90, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου και άλλα πολλά και διάφορα. Ο εντιμότατος κύριος δήμαρχος Μπέος…