Στις 10 Μαΐου και με τη συνηθισμένη δημοσιογραφική της οξυδέρκεια «Η Αυγή» ανήγγειλε με τεράστιους τίτλους: «Η Ωρα των Ηγετών. Πολιτική λύση για έντιμη συμφωνία».

Περνούσαν όμως οι ημέρες και ούτε οι ηγέτες ήλθαν στην ώρα τους ούτε η λύση ούτε η έντιμη συμφωνία. Μάλλον κάτι θα τους συνέβη.

Ως εκ τούτου, οι δικοί μας απαύδησαν να περιμένουν. Κι έτσι στις 15 Μαΐου ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτοβουλία και απηύθυνε πρόσκληση «να δοκιμάσουμε τα όρια της Ευρώπης».

Πώς θα τα δοκιμάσουμε; «Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό να πάρουν την ελπίδα στα χέρια τους και να κατέβουν στους δρόμους» είπε ο σύντροφος γραμματέας.

Ελα όμως που μετά τους ηγέτες που δεν ήλθαν στην ώρα τους, ούτε οι λαοί κατέβηκαν στους δρόμους.

Τι να κάνει κι ο γραμματέας; Στις 20 Μαΐου απηύθυνε πλέον «πανευρωπαϊκό κάλεσμα για αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον ελληνικό λαό». Και να μη λείψει κανείς!

Περιμένοντας τους καλεσμένους, «Η Αυγή» πάντα καλά ενημερωμένη ανακοίνωσε στις 28 Μαΐου ότι τα πράγματα με κάποιον τρόπο προχώρησαν και ότι πλέον εναπόκειται «Στην πολιτική η τελευταία λέξη για να κλείσει η συμφωνία».

Με άλλα λόγια, όλες οι άλλες λέξεις της συμφωνίας είχαν γραφεί. Η τελευταία μάς έμενε και αυτήν θα την έγραφε η πολιτική.

Στη συνέχεια υποθέτω πως κάτι στράβωσε με την τελευταία λέξη. Ή με την πολιτική.

Διότι στις 5 Ιουνίου να σου πάλι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζει τα πράγματα: «Ηλθε η ώρα να αναλάβουν τη διαπραγμάτευση η Αριστερά και η κοινωνία».

Ουφ! Ηρεμήσαμε. Αφού οι ηγέτες δεν ήλθαν στην ώρα τους, να αναλάβουν επιτέλους οι κανονικοί.

Για να είμαι ειλικρινής δεν πληροφορήθηκα τι έκαναν στη συνέχεια η Αριστερά και η κοινωνία με το ραντεβού αλλά, αν δεν απατώμαι, έως σήμερα ούτε συμφωνία έχουμε ούτε λύση.

Τι έχουμε; Εχουμε «Ευρωπαϊκό συναγερμό για πολιτική λύση» σύμφωνα με τη χθεσινή «Αυγή» που πάντα πέφτει μέσα.

Κι επειδή αν περιμένουμε τους Ευρωπαίους να πάρουν τους δρόμους και τα βουνά με τον συναγερμό μάλλον θα ξεκαλοκαιριάσουμε, τελικά αποφάσισαν να κινητοποιηθούν οι δικοί μας.

Γι’ αυτό ίσως «έπαθε πανικό ο Ομπάμα!» –που είπε και ο Κουρουμπλής.

Και γι’ αυτό , όπως σοφά επισήμανε ο Βαρουφάκης, «φθάσαμε στο σημείο που η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν ενδιαφέρεται για την Ευρώπη των Λαών».

Ενώ εμείς «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε πότε επιτέλους θα μπορέσουν οι εταίροι να κάνουν μια σοβαρή συζήτηση».

Ναι ρε! Σοβαρευτείτε επιτέλους!