Η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Χάμες Ροδρίγες από τη Μονακό στη Ρεάλ Μαδρίτης δημιουργεί πλέον μια ακόμη μεγαλύτερη προσμονή στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους για τα επερχόμενα clasico της ισπανικής Λίγκας. Ο κολομβιανός άσος που διέπρεψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα πάρει φανέλα βασικού στους πρωταθλητές Ευρώπης παίζοντας δίπλα στον πορτογάλο σούπερσταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, τον ουαλό αντιστάρ Γκάρεθ Μπέιλ και πιθανότατα τον φορμαρισμένο γάλλο σέντερ φορ Καρίμ Μπενζεμά. Αν μη τι άλλο, η επιθετική τετράδα τον Μερένχες προκαλεί ίλιγγο και μόνο στο άκουσμα των ονομάτων. Πόσω μάλλον όταν θα παραταχθεί στην ίδια ενδεκάδα.

Και το αντίπαλο δέος της Ρεάλ όμως δεν πάει πίσω. Η Μπαρτσελόνα μετά την περυσινή εκκωφαντική μεταγραφή τού καλύτερου εν ενεργεία βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ, φέτος πρόσθεσε στη μηχανή της τον αλλοπρόσαλλο αλλά σπουδαίας κλάσης ουρουγουανό επιθετικό Λουίς Σουάρες, ο οποίος αποχώρησε από τη Λίβερπουλ. Οι δυο τους μαζί με τον κατά πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη τούτη την περίοδο Αργεντινό Λιονέλ Μέσι θα συνθέσουν μια ασύλληπτη επιθετική τριπλέτα που μοιάζει ικανή να κάνει θαύματα εντός των γραμμών του γηπέδου.

Στο ποδόσφαιρο όμως, όπως πολλάκις έχει αποδειχθεί, τα μεγάλα ονόματα δεν αποτελούν εχέγγυο για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης ομάδας. Ως εκ τούτου, δεν αρκεί η εγνωσμένη και αδιαμφισβήτητη αξία που διαθέτουν οι αστέρες των Μαδριλένων και των Καταλανών. Το βάρος πέφτει κυρίως στους προπονητές των δύο συλλόγων. Ο πολύπειρος Ιταλός Κάρλο Αντσελότι και (σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό) ο νεόκοπος Ισπανός Λουίς Ενρίκε έχουν το δύσκολο έργο να ανακαλύψουν την κατάλληλη χημική ένωση μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι συνήθως δυσκολεύονται να βάλουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται στο τέλος της επόμενης σεζόν το μείγμα να έχει αποδειχθεί εκρηκτικό.