Μεταξύ των εργαζομένων στη CΙΑ το τμήμα της υπηρεσίας που ασχολείται με το Ιράν είναι γνωστό ως «Σπίτι της Περσίας». Μέσα στο τμήμα- το οποίο δημιουργήθηκε πέρσι προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες για συλλογή πληροφοριών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης- σ΄ έναν τοίχο βρίσκεται κρεμασμένο ένα τεράστιο πορτρέτο του Χουσεΐν, του μάρτυρα τον οποίο τιμούν οι Σιίτες του Ιράν. Απομονώνο- ντας το Ιράν από το Τμήμα Μέσης Ανατολής της CΙΑ, η υπηρεσία έκανε πιο εύκολη την πρόσβαση σε αυτήν Ιρανών που είχαν πληροφορίες και μυστικά τα οποία ήθελαν να μοιραστούν.

Αλλά και από τους αναλυτές ζητήθηκε να σκέφτονται έξω από τα συνηθισμένα. Προκειμένου να μην επαναληφθεί το καταστροφικό λάθος που έγινε με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, δόθηκε στους ειδικούς μεγαλύτερη πρόσβαση στις πηγές και τους ζητήθηκε να εξηγήσουν τι πιστεύουν ότι συμβαίνει και όχι- όπως μέχρι σήμερα- να στηρίξουν συγκεκριμένα συμπεράσματα που είχαν ήδη εξαχθεί.

Παλαιές πληροφορίες επανεκτιμήθηκαν και νέες, αφού εξετάστηκαν, καταχωρήθηκαν χωρίς να είναι σημαντικό το εάν «ταιριάζουν» με τις άλλες. Στο τέλος, ενώ μια έκθεση είχε ήδη συνταχθεί, τα καινούργια συμπεράσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά ώστε ξαναγράφτηκε ολόκληρη. Αυτός ο συνδυασμός από πολλές πηγές και η διαφορετική επεξεργασία τους είχε ως αποτέλεσμα την αναπάντεχη έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.