Η επιστροφή στις νίκες και κυρίως στις καλές εμφανίσεις δεν έγινε αναίμακτα για τον Ολυμπιακό.

Στον περίπατο (94-64) επί της Μακάμπι στο ΣΕΦ ο πάγκος της ομάδας πάγωσε όταν είδε τον κορυφαίο έως εκείνη την ώρα ΜακΛίν ύστερα από ένα κάρφωμα να πιάνει τη μέση του. Μυϊκός σπασμός ήταν η διάγνωση για τον Αμερικανό (ένας από τους μόλις τρεις τυχερούς παίκτες του Ολυμπιακού μαζί με Παπανικολάου και Τόμπσον που δεν είχαν τραυματιστεί ώς τώρα!). Ετσι αύριο στη Μόσχα κόντρα στην ανεβασμένη Χίμκι (που πέτυχε μεγάλη νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα) ο ΜακΛίν είναι αμφίβολος.

Ο νέος τεχνικός της ποδοσφαιρικής ομάδας Οσκαρ Γκαρσία διάλεξε να δει το κατάλληλο παιχνίδι στο μπάσκετ, αφού ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως του αρέσει. Με πίεση ψηλά και με γρήγορες αντεπιθέσεις. Πιο δίπλα, ο Φορτούνης χαμογελούσε ως γνωστός θιασώτης του μπάσκετ και φυσικά της ομάδας.

Οι Ερυθρόλευκοι ξέσπασαν στην «ομάδα του λαού» που τους είχε νικήσει τρεις φορές στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις στο ΣΕΦ. Με πολυφωνία στην επίθεση, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μοίρασαν 26 ασίστ (!), υπερίσχυσαν κατά κράτος στα ριμπάουντ και ενθουσίασαν και πάλι τον κόσμο τους (7.000 θεατές).

Ο Γιώργος Πρίντεζης εκτός από τις καλές εμφανίσεις έγραψε και ιστορία, αφού έφτασε τις 215 εμφανίσεις στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό ανεβαίνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας μπροστά από τον Μίλαν Τόμιτς!

Ολυμπιακός: ΜακΛίν 12, Παπαπέτρου11 (2) Σπανούλης 13 (2 τρ., 7 ασίστ), Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 3, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 5(1), Ρόμπερτς 5(1), Μπόγρης 5 Ουίλτζερ 6(2), Τόμπσον 7(1).

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Τόμας 9(2), Μασούρ 1, Ρολ 6, Κέιν 7, Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 4, Κοέν 2, Σέγκεβ 1, Κόουλ 7 (1), Παρακχούσκι 4, Ζοσμάν, Τζάκσον 13 (2).

n Μεγάλη νίκη (90-81) για τον ΠΑΟΚ επί της πρωταθλήτριας Γαλλίας Σαλόν, που τον κρατάει ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης. Αν και χωρίς τους τραυματίες Κόνιαρη και Μαργαρίτη, ο Δικέφαλος, με τον Λάκι Τζόουνς να κλέβει την παράσταση, πήρε αυτό που ήθελε. Ο Αμερικανός όχι μόνο έβαλε 22 πόντους αλλά έδωσε και μια ανθοδέσμη σε μια φωτορεπόρτερ την οποία άθελά του είχε χτυπήσει στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Εξαιρετικοί και ο Ζάρας (19π.) με τον Χρυσικόπουλο (16π.).