«Καλωσήρθες Αρσεναλ. Θα σε δούμε την επόμενη σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ».

Η UEFA τρολάρει τους Κανονιέρηδες! Υστερα από 19 σερί σεζόν η Αρσεναλ δεν θα συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς κατετάγη στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Αντίθετα, συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση εξασφάλισαν η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ (στα προκριματικά).

Στην έκτη θέση κατετάγη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία στη χθεσινή της νίκη (2-0) επί της Κρίσταλ Πάλας θύμισε τους περίφημους Μπέμπηδες του Μπάσμπι.

Η ομάδα που κατέβασε ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε μέσο όρο ηλικίας 22 χρόνια και 284 ημέρες που είναι ο μικρότερος στην ιστορία του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μεταξύ των παικτών βρίσκονται 6 ηλικίας 21 ετών ή μικρότερη, ενώ έκανε ντεμπούτο ο πρώτος μιλένιαλ της Πρέμιερ Λιγκ, ο Ανχελ Γκόμες, που γεννήθηκε το 2001.

Να σημειωθεί επίσης πως το πρώτο γκολ το πέτυχε ο μέσος Τζος Χάροπ, 21 ετών, που έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα.

Ρεκόρ όμως έκανε και η πρωταθλήτρια Τσέλσι. Με την επικράτησή της με 5-1 επί της Σάντερλαντ έφτασε τις 30 νίκες, σπάζοντας το δικό της ρεκόρ (29) στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Το τρόπαιο το σήκωσε ο αρχηγός Τζον Τέρι στην τελευταία του εμφάνιση με τους Μπλε ύστερα από 717 αγώνες.

Τα αποτελέσματα: Αρσεναλ – Εβερτον 3-1, Μπέρνλι – Γουέστ Χαμ 1-2, Τσέλσι – Σάντερλαντ 5-1, Χαλ – Τότεναμ 1-7, Λέστερ – Μπόρνμουθ 1-1, Λίβερπουλ – Μίντλεσμπρο 3-0, Μάντσεστερ Γ. – Κρίσταλ Πάλας 2-0, Σάουθαμπτον – Στόουκ 0-1, Σουόνσι – Γουέστ Μπρομ 2-1, Γουότφορντ – Μάντσεστερ Σ. 0-5.