Ο Αστέρας Τρίπολης απολαμβάνει την τρίτη παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ και ετοιμάζεται, πιο ώριμος πλέον, σύμφωνα με τον προπονητή του Στάικο Βεργέτη, να αντιμετωπίσει αύριο τη γερμανική Μάιντς στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα, ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά, και για την αντιμετώπισή της απαιτείται συγκέντρωση κάθε δευτερόλεπτο. Ο Οκαζάκι ξέρει να αξιοποιεί καλά τον χώρο και φροντίζουν να αξιοποιούν αυτή την ικανότητά του και οι συμπαίκτες του», σημειώνει ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, που περιμένει τη στήριξη των Ελλήνων της Γερμανίας.

Ο Στάικος Βεργέτης θεωρεί ότι η ομάδα του θα είναι ένα βήμα παραπάνω σε επίπεδο, συγκριτικά με τον αγώνα με τη Ροβανιέμι, κατά συνέπεια θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη που έγιναν στα προηγούμενα ματς. «Ξέρουμε ότι η άμυνά μας θα δεχτεί πίεση. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η αντίδραση της μεσαίας γραμμής. Γι’ αυτό και δουλέψαμε προς αυτή την κατεύθυνση» υποστήριξε.

Ο 38χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που έχει αυτή η διαδικασία της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Ουσιαστικά έγινε η μισή προετοιμασία και σε τέσσερις εβδομάδες αρχίσαμε τα επίσημα ματς. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς και να υπολογίσεις τον χρόνο ετοιμότητας της ομάδας. Αυτή τη στιγμή το βάρος της προετοιμασίας έχει πέσει στα δύο ματς με τη Μάιντς. Στη συνέχεια και ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος έχουμε προγραμματίσει δύο καλά φιλικά, με Ατρόμητο και Παναιτωλικό».

Το πρόβλημα για τον Στάικο Βεργέτη είναι η απουσία των Ουσέρο και Μπαράλες: «Δεν θα αγωνιστούν στο πρώτο ματς, ελπίζουμε να είναι στην ομάδα στον αγώνα ρεβάνς. Ηταν από τους βασικούς συντελεστές της περυσινής πορείας μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό τους».

Θυμίζουμε ότι στη Μάιντς μεταγράφηκε πρόσφατα ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Στέφανος Καπίνο, ενώ στο ρόστερ της θα δούμε παίκτες που γνωρίζουμε από την παρουσία τους στο Μουντιάλ: ο ιάπωνας επιθετικός Σίνι Οκαζάκι (αγωνίστηκε και εναντίον της Εθνικής Ελλάδας), πέρυσι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 γκολ, ο κοσταρικανός αριστερός μπακ Ζούνιορ Ντίας, αλλά και η τελευταία μεταγραφή, ο χιλιανός αμυντικός Γκονζάλο Χάρα.

Στην αποστολή για το Μάιντς συμπεριελήφθησαν οι Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Παπαχρήστος Κυριακόπουλος Παντελιάδης Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Τορμένα, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπακασέτας.