Η ιστορία με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων θυμίζει λίγο το γεφύρι της Αρτας. Ολημερίς τα φτιάχνουνε, τη νύχτα τα γκρεμίζουν ή μάλλον τα ξανασκέφτονται και τα ξαναγράφουν. Και είθισται να είναι έτοιμα στο παρά πέντε.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει για το ΚΚΕ που, σαν έτοιμο από καιρό, έχει έτοιμες τις λίστες με τους υποψηφίους του. Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα εδώ και ημέρες. Συγκλονιστικές αλλαγές, μη φανταστείτε, δεν υπάρχουν.

Στο Επικρατείας

Η Αλέκα Παπαρήγα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας, το υπόλοιπο παραμένει σχεδόν ίδιο με τον Ιανουάριο, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου Λουίζας Ράζου στην τρίτη μη εκλόγιμη θέση στην Α’ Αθήνας.

Στη θέση της θα βρεθεί η Ερη Ρίτσου, συγγραφέας, κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Δεύτερος, ο καθηγητής Ιστορίας, συνεργαζόμενος με το κόμμα, Γιώργος Μαργαρίτης.

Στο Επικρατείας ακόμη βρίσκονται ο γραμματέας της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης, ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Γιάνννης Πρωτούλης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Μαιρήνη Στεφανίδη, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ιδεολογίας και Οικονομίας Μάκης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Γκικόπουλος, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης και τελευταίος ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Οι μεγάλες περιφέρειες

Ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας και στη Βοιωτία. Στη Β’ Αθήνας παραμένουν στις εκλόγιμες θέσεις ο Θανάσης Παφίλης και ο Χρήστος Κατσώτης, ενώ ακολουθεί ο Σπύρος Χαλβατζής.

Στην Α’ Αθήνας δεσπόζει με την παρουσία της η Λιάνα Κανέλλη, με δεύτερο τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλία Σιώρα.

Στην Β’ Πειραιά, στην πρώτη θέση η Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ αλλαγή έχουμε στην Α’ Πειραιά με τον συνεργαζόμενο Γιάννη Ντουνιαδάκη, απόστρατο υποναύαρχο, να περνάει στην πρώτη θέση αντί της εδώ και χρόνια πρώτης κομμουνίστριας του Πειραιά Ελπίδας Παντελάκη, σε μια περιφέρεια που πάντως δεν έδωσε έδρα στις προηγούμενες εκλογές.

Στην Αττική παραμένει ο Γιάννης Γκιόκας, με δεύτερη –όπως από χθες σας ενημέρωσα –την Ελένη Γερασιμίδου.

Στόχος του Περισσού, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του κόμματος. Που φυσικά περνάει από την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και το προεκλογικό γάζωμα Λαφαζάνη, όπως μου λένε οι φίλοι μου από τον Περισσό.