Από την ημέρα που ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα ως περιφερειάρχης Αττικής η Ρένα Δούρου δεν έχει βρει ησυχία. Το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε, όμως, ήταν ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε και ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς δέχθηκε σκληρή κριτική από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και από ανθρώπους της παράταξής της στην Περιφέρεια.

Πλέον όμως οι συνεργάτες της δίνουν εξηγήσεις προσπαθώντας να μαζέψουν τις αντιδράσεις. Υποστηρίζουν πως ο προϋπολογισμός που κατέθεσαν ήταν επί της ουσίας αυτός της διοίκησης Σγουρού, δίνοντας μάλιστα και ποσοστά: 90% της απερχόμενης Αρχής, 10% δικές τους παρεμβάσεις. Και αυτό, όπως λένε, διότι δεν μπορούσαν μέσα σε έναν μήνα να καταθέσουν δικό τους.

Ομως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Χρησιμοποιούν ήδη τον όρο αναμόρφωση και όχι αναθεώρηση. Από τον Ιανουάριο, λοιπόν, θα αρχίσει η αναμόρφωση, όπως αναφέρουν, του προϋπολογισμού. Και δεν θα γίνει μόνο μία φορά, αλλά θα αναμορφωθεί αρκετές φορές μέσα στο 2015, προκειμένου να δώσουν το δικό τους στίγμα και να παρακάμψουν την πολιτική κληρονομιά του Σγουρού.