Στις 10 και μισή το πρωί, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα, στον πρώτο όροφο του κτίριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κερκύρας, Κασταλίας και Χιλιανδαρίου.

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας προσερχόταν στο εκλογικό τμήμα, συγκεντρωμένοι πολίτες τον χειροκροτούσαν και φώναζαν «Όχι». Η αίθουσα, στην οποία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρωθυπουργός, από νωρίς το πρωί είχε κατακλυστεί από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι σήμερα είναι μία μέρα γιορτής «διότι η Δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά. Και όταν η δημοκρατία νικάει το φόβο είναι και λύτρωση. Ο λαός στέλνει μήνυμα αξιοπρέπειας. Πολλοί μπορούν να αγνοήσουν τη βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Η αποφασιστικότητα του λαού νικάει την προπαγάνδα του φόβου. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης.Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να προκόψουμε, να δουλέψουμε ως ίσοι απέναντι σε ίσους.Ας κάνουμε, λοιπόν, αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης, αυτή την πράξη τη γιορτινή της Δημοκρατίας, πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.Είμαι πολύ αισιόδοξος», δήλωσε χαρακτηριστικά.