«Αυτός θα είναι ο Μάης της Aριστεράς και της Δημοκρατίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως σε λίγες ημέρες ο λαός θα απαντήσει με την ψήφο του, σε εκδήλωση του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» στην κεντρική πλατεία στο Μενίδι, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας πως «παραμονή Πρωτομαγιάς, της ημέρας-σύμβολο που καθιέρωσε τα εργασιακά δικαιώματα μέσα από κινητοποιήσεις, αποφάσισε να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή».

Προέτρεψε τους συγκεντρωμένους, «η οργή και ο θυμός όλων μας, να γίνει πολιτική πράξη, η πολιτική δράση που θα τους διώξει. Δεν έχουμε απλά τρεις κάλπες μπροστά μας, ψηφίζουμε για την ίδια μας την ζωή. Έχουμε το μέλλον αυτού του τόπου».

Περιοδεύοντας σε πολλά μέρη της ηπείρου, με την ιδιότητα του υποψηφίου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Τσίπρας δήλωσε πως το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει. «Οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι η χώρα μας χρησιμοποιήθηκε ως πείραμα και ο ελληνικός λαός ως πειραματόζωο και αντιλαμβάνονται πως έρχεται η σειρά τους. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα 40 χρόνια. Ή με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με την Ευρώπη της Μέρκελ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Μετά την τοποθέτησή του για τις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, του θεσμού που είναι κοντά στον άνθρωπο. Προειδοποίησε τον κόσμο για «καμουφλαρισμένους υποψηφίους», που δηλώνουν ανεξάρτητοι, όμως αν εκλεγούν θα πανηγυρίζουν αυτοί που υπέγραψαν το μνημόνιο και ο «υπερ-περιφερειάρχης Φούχτελ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Απάντηση Κεδίκογλου

Σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Μενίδι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά χωρίς άλλα μνημόνια. «Όποιος στήριξε την ύπαρξή του στα μνημόνια, πάντα μνημόνια θα σκέφτεται», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.