Νέες καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων

Βρέθηκε λίστα με 300 γιατρούς που δωροδοκήθηκαν

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2018 17:44 |
Βρέθηκε λίστα με 300 γιατρούς που δωροδοκήθηκαν

Nέος κύκλος καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων άνοιξε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση για τον ρόλο μη πολιτικών προσώπων. Ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, έδωσε συμπληρωματική κατάθεσε προσκομίζοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν τα στοιχεία αυτά αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα ή σε πρόσωπα τα οποία δεν εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Σε κάθε περίπτωση, αν τα νέα στοιχεία έχουν σχέση με πολιτικά πρόσωπα και αυτή η κατάθεση θα διαβιβαστεί αμέσως με βάση το Σύνταγμα στη Βουλή. Πάντως, δικαστικές πηγές, έλεγαν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα εξεταστούν εκ νέου από την ομάδα των εισαγγελέων υπό την επικεφαλής Ελένη Τουλουπάκη ,που διενεργούν την έρευνα για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Στο μεταξύ λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1.000-5.000 ευρώ την περίοδο Ιανουάριος 2016-Ιανουάριος του 2017, εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έφοδο των εισαγγελέων στη Novartis.

Η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4000 γιατρούς που ε φέρονται να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια . Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα των εισαγγελέων διαφθορας που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα δείχνει με τα εως τώρα στοιχεία ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσιου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δις ευρω.

5
Παπ
24/02/2018 04:05
Φάτε ματιά ψάρια και κοιλιά περιδρομο ..μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλοι οι πολιτικάντηδες Σε κάνα δυο χρόνια θα γίνονται εξεταστικές για τα σκάνδαλα του συριζα ..
joker
23/02/2018 09:32
στην τελικη...μορφωμενος-αμορφωτος ....μια απο τα ιδια ειναι αν μιλαμε για λεφτα...
Helene
23/02/2018 02:25
Ωωωω...επιτέλους !!!
T N
22/02/2018 22:23
χαχαχ πήραν 1000 ευρώ για λάδωμα ....ακόμα και ένας απλός υπάλληλος στο δημόσιο για να σε διευκολύνει παίρνει τόσα! Μήπως βρήκατε τις λίστες για τα συνέδρια που είναι υποχρεωμένες οι εταιρίες βάση νόμου να δίνουν στους γιατρούς? Το δηλώνω υποχρεωμένες βάση νόμου! Ή ακόμα παροχές εκπαίδευσης όπως βιβλία πχ ένα τριτομο ιατρικό βιβλίο κάνει από 300-600 ευρώ τουλάχιστον! Η εγγραφή μόνο σε πολλά συνέδρια 500-1500! Αν βάλεις το συνολο της παροχής είναι 1000-5000! Όποτε ας σοβαρευτούμε ... προφανώς κάποιοι πήραν πολλά για δώσουν πολλά στην εταιρία από γιατρούς, υπάλληλοι προμηθειών έως διοικητές νοσοκομείων! Αυτά περιμένουμε να δούμε!
Λουκας Μπισταρακησ
22/02/2018 18:56
ΟΧ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΚΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΔΩΡΟΔΙΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ ΔΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΗ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ ΜΕ ΚΑΛΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΟΥ[ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ]] ΕΝΑ ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΑΧΑ.] ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΧΕΙΡΙΣΗ,[ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ]] ΕΚ ΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΑΡΝΑΚΙΑ ΕΙΡΘΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΧΕΙΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ [ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΘΗΚΑ ΒΛΑΧΟΛΠΟΥΛΟ]] ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟΛΙΨΙΑ,,,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ,,,,,, ΑΥΤΑ,, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΗΣ [[ΞΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΑΛΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΟ...ΟΤΙ ΕΔΕΙΝΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΑ ΠΡΟ Ι ΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡ ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ,[ανεκδοτο] ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ,,,,,ΡΩΤΑΩ ΡΕ ΓΒΙΑΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΣΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΡΟ Ι ΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΕΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ,,Η ΑΠΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [[ΛΑΔΟΣΕ]] ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΛΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ,ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ .. ΙΔΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΩΡΟΛΕΙΨΙΑ,,ΠΗΓΑΙΝΕ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ,,,, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ,[[ΚΑΠΙΤΟ ]]]