Να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τουνοσοκομείου «Παίδων Αγλαία Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου πρότεινε ηεισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το«δώρο» ύψους 25.000 ευρώ που φέρεται να ζήτησε από τον υπεύθυνοδιαφημιστικής εταιρείας που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου

χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος μετην παιδική παχυσαρκία.

Η εισαγγελέας αποτιμώντας τα στοιχεία πουπροέκυψαν από την αποδιεκτική διαδικασία ζήτησε την ενοχή του Χάρη

Τομπούλογλου και για τα τρία αδικήματα για τα οποία τις επόμενεςμέρες θα κριθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς.

Το κατηγορητήριοπεριλαμβάνει τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατ΄επάγγελμα καικατά συνήθεια και τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και τηςπαράνομης οπλοκατοχής.

«Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο ΧάρηςΤομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστικήεταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη τηνεταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά τοπόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ».

Επιπλέον, ηεισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του, ΧρήστουΤριαναταφύλλου, συνεργάτη του Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα τηςαπλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία,

επισημαίνοντας στην αγόρευσή της ότι ο κατηγορούμενος λόγω της στενήςσυνεργασίας του με τον Χάρη Τομπούλογλου «ήξερε που πήγαινε και μεποιον πήγαινε».

Αντίθετα, τάχθηκε υπέρ της απαλλαγής του ιατρού,Στέφανου Μιχαλάτου, λόγω αμφιβολιών καθώς δεν προέκυψε από την

ακροαματική διαδικασία πως είχε γνώση των ενεργειών του πρώτουκατηγορουμένου. Νωρίτερα, στις απολογίες ενώπιον του ΤριμελούςΕφετείου Κακουργημάτων κι οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τααδικήματα για τα οποία δικάζονται.

Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου έκανε λόγογια «πλεκτάνη» που στήθηκε σε βάρος του η οποία είχε ως αφετηρία τοΠρωθυπουργικό γραφείο εκείνης της εποχής (σσ ήταν η περίοδος τηςΚυβέρνησης Σαμαρά).

Όπως ανεφέρε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος : «Εγώδεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος τηςΝτόρας, το λέω ευθέως!».

Η ετυμηγορία των δικαστών αναμένεται να ανακοινωθεί τον Απρίλιο.