Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, ο αρχαιοφύλακας που συνελήφθη μετά από καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων στη Νίσυρο.

Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο 62χρονος κρατείται στην Κω και θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία στην οποία προχώρησε ο πατέρας ανήλικου αγοριού, στις 15 Απριλίου.

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν λάβει ένορκες καταθέσεις γονέων καθώς και καταθέσεις από ανήλικους.

Ο κατηγορούμενος έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία πατέρα ενός 12χρονου αγοριού στις 15 Απριλίου.

Ο πατέρας του 10χρονου αγοριού μετέβη στο ΑΤ του νησιού και, αφού κατήγγειλε ότι ο αρχαιοφύλακας έδειξε στον γιο του βίντεο με πορνογραφικό υλικό, ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο απέλασης καθώς δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας η οποία στάθηκε πλάι στον πατέρα του 10χρονου.

Ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες από γονείς ανηλίκων σε βάρος του αρχαιοφύλακα, έντεκα στον αριθμό. Αρχικά, φαίνεται πως τα παιδιά ηλικίας 10-15 ετών άρχισαν να μιλούν για τον συγκεκριμένο άντρα στο σχολείο τους και μόλις αυτό έγινε γνωστό και ενημερώθηκαν και οι γονείς τους, ακολούθησαν οι καταγγελίες στην Αστυνομία.

Όλες αφορούσαν σε περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα περισσότερα πέραν του διμήνου. Ο φερόμενος δράστης φέρεται να έδειχνε βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο σε ανήλικους, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση εμφανίστηκε γυμνός σε έναν 15χρονο, τού έδωσε να καπνίσει κάνναβη και αποπειράθηκε να τον αγγίξει στον μηρό. Ο συγκεκριμένος ανήλικος, μάλιστα, φέρεται να έχει επισκεφτεί τον συγκεκριμένο άντρα τουλάχιστον 15 φορές.