Μπαράζ κινητοποιήσεων από διάφορους κλάδους

Απεργιακός «πυρετός» στη χώρα
μετά τα μέτρα της κυβέρνησης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2011 21:37 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 07/09/2011 22:01 |
Απεργιακός «πυρετός» στη χώρα <br>μετά τα μέτρα της κυβέρνησης

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η χώρα, καθώς διάφοροι κλάδοι εργαζομένων προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων, απεργίες έχουν εξαγγείλει τα ταξί και οι γιατροί του ΕΣΥ, ενώ το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εξετάζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Το «χορό» των απεργιακών κινητοποιήσεων ανοίγουν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί εξήγγειλαν 24ωρη απεργία από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιούν γενική συνέλευση για την περαιτέρω στάση τους.

Το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εξετάζουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα συνδικάτα στον ΗΣΑΠ και στο Μετρό συνεδριάζουν την Πέμπτη για να αποφασίσουν για τη στάση τους. Ανάλογες αποφάσεις θα λάβουν τις επόμενες ημέρες και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντιδρώντας στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, καθώς και το «μαχαίρι» στις προσλήψεις γιατρών.

Στα προβλήματα στα σχολεία, μετά την πρωτοφανή έλλειψη σχολικών βιβλίων, προστίθεται και η 24ωρη απεργία των δασκάλων στις 22 Σεπτεμβρίου. Οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συντονίσουν τις κινήσεις τους με τους δασκάλους μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σε λευκή απεργία προσανατολίζονται και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενοι για το ενιαίο μισθολόγιο.

Παράλληλα, 48ωρη απεργία, για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, κήρυξαν οι εφορίες και τα τελωνεία αντιδρώντας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει τελικά την «προσωπική διαφορά» στο επίπεδο των αποδοχών τους, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει αρχικά.

13
Γρηγορης
09/09/2011 15:50
"Όποιος προτίθεται να θυσιάσει λίγη από την ελευθερία του για να έχει ασφάλεια, δεν του αξίζει ούτε η ελευθερία ούτε η ασφάλεια" Βενιαμίν Φραγκλίνος.
ΑΡΜΕΝΗΣ
09/09/2011 12:23
Δε θέλουμε μισθό. Ν' απολύεται ο εργαζόμενος του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα χωρίς αποζημίωση. Να μην υπάρχουν καθόλου συμβάσεις εργασίας, ωράρια και οι εργοδότες να δίνουν ό,τι προαιρούνται όποτε, φυσικά, προαιρούνται. Ο Έφορος της γειτονιάς να μπορεί να μπουκάρει στο σπίτι σου και να βέπει τι έχεις στο ψυγείο σου. Να μπεί ειδική εισφορά στο ζαμπονάκι, παριζάκι και στο κασέρι ενώ, ο παστουρμάς και το μπέικον να θεωρηθούν είδη πολυτελείας και όσοι τα καταναλώνουν να πληρώνουν τέλος 5€ το γραμμάριο. Τα εισιτήρια στα ΜΜΜ να φθάσουν τα 3€ και να μπεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο νερό. Να πώς θα γίνουμε άνθρωποι και ο "εν του Βορρά Πάτερ μας" θα μας βλέπει και θα χαίρεται.
DIONYSHS
08/09/2011 07:23
επιτελους αρχιζει και ξεβρωμιζει η ελλαδα.
Άκης απο Βόρεια!
08/09/2011 04:36
Με 24ωρη η 48ωρη απεργία δεν ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης (πότε ίδρωσε άλλωστε), για κάντε μια πανελλαδική γενική εβδομαδιαία απεργία να σας πώ μπράβο! Και αν δεν αλλάξει κάτι με αυτό ξανά απεργία για ακόμα μια εβδομάδα!
Σταμάτης Λυκούρης
08/09/2011 03:26
Ένα εκατομμύριο μπράβο στον υπουργό Λοβέρδο! Ένα δισεκατομμύριο ντροπές σε όλους τους υποκριτές όλου του πολιτικού φάσματος οι οποίοι υπέθαλψαν αυτήν την απίστευτη ανωμαλία: να πληρώνει ο άνεργος Έλληνας τους, εκτός λίγων φωτεινών εξαιρέσεων, ισόβια εξασφαλισμένους αργόμισθους δυνάστες του για μια ολόκληρη ζωή. Άξιος μόνο αυτός που ξεστομίζει την πασίγνωστη αλήθεια! Ανάξιοι οι πολιτικοί θεατρίνοι που ακόμη και στο χείλος του γκρεμού καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν γρι! Ντροπή στους φαρισαίους!
Σπυριδούλα Ανδρεάδη
08/09/2011 03:24
Ένα εκατομμύριο μπράβο στον υπουργό Λοβέρδο! Ένα δισεκατομμύριο ντροπές σε όλους τους υποκριτές όλου του πολιτικού φάσματος οι οποίοι υπέθαλψαν αυτήν την απίστευτη ανωμαλία: να πληρώνει ο άνεργος Έλληνας τους, εκτός λίγων φωτεινών εξαιρέσεων, ισόβια εξασφαλισμένους αργόμισθους δυνάστες του για μια ολόκληρη ζωή. Άξιος μόνο αυτός που ξεστομίζει τημ πασίγνωστη αλήθεια! Ανάξιοι οι πολιτικοί θεατρίνοι που ακόμη και στο χείλος του γκρεμού καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν γρι! Ντροπή στους φαρισαίους!
VAGANEMOS
08/09/2011 02:49
Τώρα βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Η κυβέρνηση πρέπει μέσα σε λίγες εβδομάδες να κάνει ό,τι ξέχασε ή δεν θέλησε να κάνει επί μήνες. Εν τω μεταξύ, όμως, η κοινωνία είναι οργισμένη και κουρασμένη από τη βαθιά ύφεση και οι οπαδοί του χάους έχουν βάλει στόχο να «μην αφήσουν τίποτα όρθιο». Η συναίνεση μοιάζει μακρινό όνειρο και απομένει να δούμε εάν οι υπουργοί Χρόνια τώρα ακούμε από κάποιους ότι, «αν δεν πιάσουμε πάτο, αν δεν περάσουμε μια μεγάλη καταστροφή δεν θα αλλάξουμε». Για πρώτη φορά φοβάμαι πως μπορεί να δικαιωθούν, αν και συνεχίζω να πιστεύω ότι πέρα από την πιάτσα της μισαλλοδοξίας, του κιτρινισμού, των συντεχνιών και των κομματικών στρατών υπάρχει αυτή η σιωπηλή, δυναμική και υγιής Ελλάδα, που την τελευταία στιγμή σπρώχνει το πολιτικό εκκρεμές σε λύσεις πολύ καλύτερες του αναμενομένου...
Απεργοσπάστης
08/09/2011 01:47
Ιτε παίδες Ελλήνων..., όλοι μαζί παιδιά, να τους δείξουμε ότι εμείς είμαστε Ελληνες και δεν μασάμε από εκβιασμούς! Προτιμάμε να βουλιάξουμε όλοι μαζί αλλά όχι και να παραδεχτούμε ότι τα κάναμε μπάχαλο και να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Δεν ντρεπόμαστε! Ούτε την έσχατη ώρα δεν υπάρχει επικοινωνία με το μυαλό μας (αλλά πού το βρήκαμε;).
Αθηναίος ο Ταλαίπωρος
08/09/2011 01:33
Θα σας πω μια μικρή ιστοριούλα όπως μου την έλεγε η γιαγιά μου πριν 75 χρόνια –και όπως τη θυμάμαι. Κάποιος έκανε κάτι και τον κυνηγούσαν οι χωροφύλακες, πήγε λοιπόν και έπεσε στη λίμνη για να σωθεί. Αμέσως μαζεύτηκαν οι περίεργοι για να παρακολουθήσουν το γεγονός. Αυτός φώναξε μέσα από τη λίμνη: φαίνομαι, φαίνομαι; Και οι άλλοι απέξω: φαίνεσαι, φαίνεσαι… Πήγε λοιπόν πιο βαθειά και ξαναφώναξε: φαίνομαι, φαίνομαι; Και οι άλλοι πάλι: φαίνεσαι, φαίνεσαι… Πήγε ακόμα πιο βαθειά και ξαναφώναξε: φαίνομαι, φαίνομαι; Και οι άλλοι το ίδιο: φαίνεσαι, φαίνεσαι… Συνέχισε και πήγε πιο βαθειά αλλά δεν ξαναφώναξε: φαίνομαι, φαίνομαι; Και οι άλλοι, εν χορώ, τώρα δεν φαίνεσαι, δεν φαίνεσαι! Και εις άλλα με υγείαν και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε!
A.G
08/09/2011 00:56
Κάτι τέτοιους εκβιασμούς (απεργίες, λευκές απεργίες) έκαναν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Αμερική (επί Ρήγκαν) και το Ισραήλ . Η αντίδραση των κυβερνήσεων άμεση, στις 12 π.μ απολύθηκαν όλοι, στις 12 και ένα λεπτό π.μ ,άνοιξε λίστα που δεχόταν αιτήσεις, για την κάλυψη των κενών θέσεων με νέους όρους που έθεσε η κυβέρνηση, όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, στις 12 και 15 π.μ το 80% των παλαιών υπαλλήλων υπέγραψε για την επαναπρόσληψή του στις 12 και 25 π.μ τα αεροπλάνα πετούσαν κανονικά. Όσοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με καταλήψεις και παρεμπόδιση των πτήσεων μετά από ένα χέρι ξύλο οδηγήθηκαν στην φυλακή για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ, αυτοί όμως δεν ξαναψήφισαν Ρήγκαν αυτό φοβάται το βαθύ ΠΑΣΟΚ . ΞΕΠΑΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
07/09/2011 23:27
Ετσι λοιπον ξεκιναμε απο την αρχη.Απο την στιγμη που ο ελεγχος των περουσιακων στοιχειων των εφοριακων ηταν και ειναι ανυπαρκτος και ο πλουτισμος δυσθεορατος με απειλη ακομη ελεγχου απο την υπηρεσια σε οποιοδηποτε τολμησει να σηκωσει κεφαλη να και τα αποτελεσματα .ΑΠΕΡΓΙΑ.Δηλαδη μετα το ΕΤΑ-ΕΣΑ να οι εφοριακοι και οι τελωνιακοι σε θεση μαχης .Και ετσι ο πρωθυπουργος θα παει στην Ευρωπη .Να παλεψει εναντιον ποιων των ξενων η των ελληνων τελονοεφοριακων .Ξερετε κυριοι οτι στις βορειες χωρες μπορει να μην θελουν να δουν τις βιλες σας αλλα ουτε και να σας πληρωσουν.Ποσο μαλλον να επενδυσουν εδω που απο τακτικους και εκτακτους ελεγχους καταφερατε να πλουτησετε να τρομοκρατησε και να βολεψετε και τα δυσεγγονα σας. Καληνυχτα σας.Δεν σας φοβομαστε.
chr
07/09/2011 22:14
Είναι δικαίωμά τους η απεργία. Είναι όμως δικαίωμα και των υπολοίπων Ελλήνων να επιθυμούν να ζουν σε μία ευρωπαική Ελλάδα. "Πάτερ ημών, ο εν του βορρά, αγιασθήτω το θέλημά σου..."
ΓΙΩΡΓΟΣ
07/09/2011 22:08
Πάμε ολοι μαζί! Να μη γίνει τίποτα. Θέλουμε δημοσίους υπαλλήλους πολυθεσίτες και χωρίς μισθολογικό ταβάνι, συνδικάτα, εργατοπατέρες, κλειστά μαγαζάκια-επαγγέλματα, πεζοδρόμιο-άσυλο, αιώνιους φοιτητές, τσιγάρο παντού και φοροδιαφυγή 90%. Πάμε έλληνα μπορείς. Μπορείς να μείνεις ίδιος. Γερά γιατί χανόμαστε