ΤοFordKa+ ανανεώνεται και ενισχύει την παρουσία του στη μικρή και πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία των λιλιπούτειων οχημάτων. ΗFord, παράλληλα με την ανανέωσή του, παρουσίασε και μια ενισχυμένη έκδοση μεcrossoverχαρακτηριστικά, που ποντάρει στην οικογένεια των μικρώνSUV.

Πρόκειται για την έκδοσηKA+ Active, η οποία υπόσχεται ότι μπορεί να παίξει και τον ρόλο του εκδρομικού. Συγκεκριμένα, η νέα ήπιων χαρακτηριστικώνcrossoverέκδοση έχει ως ατού τη μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αγγίζει τα 23 χιλιοστά – σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις τουKa+. Στην εξωτερική εμφάνισή του οι ενισχύσεις του αμαξώματος διακρίνονται από τη μαύρη μάσκα, τους προφυλακτήρες με τις ασημί ποδιές, ενώ διαθέτει και ράγες οροφής.Τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά μέρη γύρω από τους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ ενισχύουν ακόμη περισσότερο τονcrossoverχαρακτήρα του.

ΤοKA+ Activeαναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης, ο άνεμος ανανέωσης άγγιξε και τοKA+, όπου οι αλλαγές έχουν συντελεστεί τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στο εσωτερικό του μοντέλου. Το σχεδιαστικό τμήμα τηςFordανανέωσε τους προφυλακτήρες, τη μάσκα, ενώ αλλαγές και πιο μοντέρνες πινελιές δεσπόζουν και στο σαλόνι του αυτοκινήτου. Ο μελλοντικός αγοραστής του θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται ακόμη περισσότερο χάρη στο σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με οθόνη αφής 6,5 ιντσών και αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων.

Τόσο τοKA+όσο και τοKA+ Activeανανεώθηκαν και κάτω από το καπό, όπου θα φέρουν έναν νέο κινητήρα1,2 λίτρων,τρικύλινδρο Ti-VCT βενζίνης που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 70 ή 85 ίππων. Η εταιρεία αναφέρει ότι το νέο μοτέρ προσφέρει 10% περισσότερη ροπή μεταξύ 1.000 και 3.000 σ.α.λ. και 4% χαμηλότερη κατανάλωση από τον προγενέστερο 1,2 λτ. Duratec.Στην γκάμα των ντίζελ, το μικρό μοντέλο θα διατίθεται με έναν πετρελαιοκινητήρα1,5 λτ. TDCiμε 95 ίππους και 215 Nm ροπής, ενώ όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με νέο πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιων χαμηλών τριβών.