Η Volkswagen ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών μοντέλων με το νέο Passat που κρύβει κάτω από το καπό του έναν 2.0λιτρο τετρακύλινδρο ντίζελ κινητήρα. Το εν λόγω μοτέρ – 2.0 BiTDI αποδίδει 240 ίππους ενώ η μέγιστη ροπή των 500 Nm διατίθεται από τις 1.750 σ.α.λ.

Αν και οι επιδόσεις του παραπέμπουν σε σπορ μοντέλο υψηλών επιδόσεων, το γερμανικό μοντέλο υπόσχεται κατανάλωση καυσίμου 5,3 λίτρα/100χλμ.

Σε επιδόσεις, η επιτάχυνση 0-100 έρχεται σε μόλις 6,1’’ και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 240 χλμ/ώρα.

Ο BiTDI 240PS προσφέρεται αποκλειστικά με νέο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη «ξηρού τύπου» (DSG), ειδικά εξελιγμένο για κινητήρες εξαιρετικά υψηλής ροπής Όλα αυτά συνδυάζονται με στάνταρ τετρακίνηση 4MOTION.

Το νέο Passat 2.0 BiTDI 240PS DSG 4MOTION διατίθεται σε ένα επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο σε σχέση με τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό των υπόλοιπων εκδόσεων Passat, περιλαμβάνει: Προβολείς Full LED, Ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις (DCC), Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό εμπρός και πίσω (XDS+), Σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ, και Σύστημα εξατομίκευσης όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου (key Personalization).

Η ενδεικτική λιανική τιμή με απόσυρση είναι 42.600 ευρώ.