Η νέα Skoda Superb είναι έτοιμη να εισέλθει και πάλι δυναμικά σε μια κατηγορία με ισχυρούς αντιπάλους. Το νέο μοντέλο έχει πιο ελκυστική εμφάνιση και βρίθει σε τεχνολογικά καλούδια!

Επίσης, το νέο μοντέλο προσφέρει ακόμη μεγαλύτερους χώρους – γι αυτό επιλέχθηκε και πάλι η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, το ψηλό φωτομοντέλο για να τη διαφημίσει –ενώ θα προσφέρεται με νέους και ισχυρότερους έως 30% κινητήρες προδιαγραφής Euro 6.

Χώροι για πασάδες!

Η νέα Superb είναι για ακόμη μια φορά γενναιόδωρη στο θέμα των χώρων όπου, σύμφωνα με τη Skoda, εξακολουθεί να μην έχει ανταγωνισμό! Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, η πλατφόρμα MQB εξασφαλίζει ακόμη καλύτερη χωροταξική διαρρύθμιση χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο και τα φαρδύτερα μετατρόχια. Προαιρετική είναι η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πανοραμική γυάλινη οροφή ενώ – μεταξύ άλλων – υπάρχουν θερμαινόμενα καθίσματα (εμπρός/πίσω), ένα ασύρματα θερμαινόμενο παρμπρίζ και θερμαινόμενα πλυστικά. Το αυτόματο σύστημα ενεργοποίησης των φώτων/υαλοκαθαριστήρων ενεργοποιείται εντελώς αυτόματα και ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (φωτεινότητα/υγρασία).

Με χώρο αποσκευών έως 625 λίτρα

Ο οδηγός με τον συνοδηγό έχουν 39 χιλιοστά επιπλέον χώρο για τους αγκώνες τους και ακόμη περισσότερο για τα κεφάλια τους. Η απόσταση για τους πίσω επιβάτες είναι «προεδρική». Ο πίσω χώρος για τους αγκώνες είναι αυξημένος κατά 69 χιλιοστά. Ο χώρος αποσκευών αποτελεί φαινόμενο για την κατηγορία καθώς προσφέρει 30λίτρα περισσότερα από την 2η γενιά Superb, με αποτέλεσμα τα 625 λίτρα της συνολικής χωρητικότητας να αποτελούν ένα εξαιρετικό νούμερο για την κατηγορία του .Τεχνικά, σημειώστε ότι είναι το πρώτο μοντέλο της που φέρει το σασί Dynamic Chassis Control ή DCC, και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Η διασυνδεσιμότητα της νέας Superb

Θα προσφέρεται με τέσσερα ολοκληρωμένα και νέας γενιάς συστήματα πολυμέσων (multimedia) βασισμένα στην τεχνολογική πλατφόρμα MIB του ομίλου VW. Σε σχέση με τις προηγούμενες μονάδες, οι νέας γενιάς είναι ταχύτερες, με υψηλής ανάλυσης και ποιότητας οθόνες αφής (touchscreen) και με ένα ευρύ μενού από δυνατότητες και λειτουργίες. Το κορυφαίο σύστημα Columbus διαθέτει προαιρετικά ενσωματωμένη σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα ακόμη χαρακτηριστικό που τοποθετείται για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο της Škoda. Θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με smartphone, αναπαραγωγή επιλεγμένων εφαρμογών (apps) για χειρισμό και ρύθμιση από την οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Πέντε κινητήρες βενζίνης, τρεις ντίζελ

Θα προσφέρεται με υπερτροδοτούμενους TSI κινητήρες (πέντε βενζίνης, τρείς ντίζελ).Η σειρά των βενζινοκινητήρων αποδίδει από 125 έως 280 ίππους, ενώ η σειρά των πετρελαιοκινητήρων από 120 έως 190 ίππους. Με εξαίρεση την βασική έκδοση βενζίνης, όλες οι υπόλοιπες είναι διαθέσιμες και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη τεχνολογίας DSG. Τέσσερις κινητήρες (1.4 TSI/150hp, 2.0 TSI/280hp, 2.0 TDI/150hp και 2.0 TDI/190hp) μπορούν να συνδυαστούν και με το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης βασισμένο στον συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς.

Πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας

Ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει το Αυτόματο Σύστημα Διατήρησης Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control ή ACC), το Σύστημα Προστασίας Επιβατών (Crew Protect Assist), το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Assist), το Σύστημα Έντονου Κυκλοφοριακού (Traffic Jam Assist), το Σύστημα Επείγουσας Κατάστασης (Emergency Assist) που ενεργοποιείται όταν ο οδηγός δεν είναι σε θέση να οδηγήσει και ακινητοποιεί αυτόματα το όχημα. Επίσης, και το νέο Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detect), που ανιχνεύει για διερχόμενα οχήματα και υποδεικνύει στον οδηγό ασφαλείς αλλαγές λωρίδας κυκλοφορίας,

Το νέο μοντέλο αναμένεται στην ελληνική αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2015.