Παρά την οικονομική αστάθεια στην χώρα μας – ιδιαίτερα λόγω των capital controls – η αγορά των επαγγελματικών οχημάτων δείχνει να τσιμπάει σε πωλήσεις. Ιδιαίτερα η αγορά των ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων ( που είναι τα βαν και τα πικ-απ) κατάφερε το πρώτο δεκάμηνο του 2015 να σημειώσει αύξηση 18.4% (ταξινομήθηκαν συνολικά 4.624 ελαφρά φορτηγά), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 ( που ταξινομήθηκαν 3.906 οχήματα). Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα Vanette με 50,1%, ακολουθούμενα από τα Pick-up με μερίδιο αγοράς 36,3%.

Πάντως, η συνολική αγορά των ελαφρών φορτηγών τον Οκτώβριο έφτασε τις 432 μονάδες έναντι 502 την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας πτώση -13,9%.

Όσον αφορά την αγορά των μεσαίων και βαρέων φορτηγών, αυτή συνέχισε και τον περασμένο Οκτώβριο για δεύτερο διαδοχικό μήνα τη θετική της πορεία σημειώνοντας αύξηση συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Στους δέκα πρώτους μήνες του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 370 φορτηγά, έναντι 310 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 19,4%.

Πάντως, το μεγαλύτερο ποσοστό της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων συνεχίζει να καλύπτεται από εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα ( υπολογίζεται ότι 8 στις 10 ταξινομήσεις μικρών και μεγάλων φορτηγών αφορούν μεταχειρισμένα).