Οι συγκλονιστικές εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, έχουν σοκάρει τη διεθνή κοινότητα και φυσικά τον χώρο του αθλητισμού. Οι εκκλήσεις για βοήθεια είναι πολλές και από τους πρώτους που έδωσαν το σύνθημα στήριξης των πληγέντων ήταν οι άνθρωποι του αθλητισμού. Ο ελληνοαυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος έκανε την αρχή με τα 200 δολλάρια που προσφέρει για κάθε άσο που θα σημειώνει στα παιχνίδια του και ο ίδιος έμεινε έκπληκτος από την ανταπόκριση που είχε αυτή η πρωτοβουλία του. Το παραδέχτηκε σε ένα συγκλονιστικό άρθρο του στο athletesvoice, αναφέροντας πως όταν έγραψε αυτό το tweet, γνωριζε πως θα υπήρχαν αρκετοί που θα τον ακολουθούσαν, αλλά δεν περίμενε τόσους πολλούς.
Ηδη, σπουδαίοι αθλητές, όπως, οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Μαρία Σαράποβα έχουν κάνει δωρεές, ενώ μία άλλη κορυφαία τενίστρια της Αυστραλίας, η Ασλεϊ Μπάρτι ανακοίνωσε πως θα προσφέρει όλο το χρηματικό ποσό που θα εισπράξει από τη συμμετοχή της στο τουρνουά του Μπρισμπέιν. Ετοιμοι να βοηθήσουν είναι επίσης άλλοι δύο εκπρόσωποι του τένις, οι Αυστραλοί Αλεξ ντε Μινόρ και Τζον Μίλμαν. Ο Κύργιος έμεινε έκπληκτος και όταν δέχτηκε μηνύματα και από τον χώρο του ΝΒΑ, μεταξύ αυτών ο Ντιρκ Νοβίτσκι.
Η κινητοποίηση στην Αυστραλία ήταν μεγάλη. Μόνο η διάσημη κωμικός, Σελέστε Μπάρμπερ, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσό που αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ, η ομοσπονδία τένις της χώρας έχει προγραμματίσει στις 15/1 παραμονές της έναρξης του Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη αγώνες επίδειξης με συμμετοχή όλων των σπουδαίων αθλητών και αθλητριών του τένις. Ενα event διάρκειας δυόμισι ωρών στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων με τα έσοδα να προορίζονται για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Ο Νικ Κύργιος έχει επικριθεί πολλές φορές για τη συμπεριφορά του στους αγωνιστικούς χώρους. Με όσα κάνει αυτές τις δύσκολες ώρες για την Αυστραλία, όλα τα προηγούμενα διαγράφονται.







