Συναγερμός έχει σημάνει στην Ολλανδία, καθώς είναι σε εξέλιξη περιστατικό ομηρίας σε καφέ – μπαρ στην πόλη Έντε.

Νωρίς το μεσημέρι τρία άτομα αφέθηκαν ελεύθερα σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία.

Για την ώρα ο αριθμός των ομήρων δεν έχει γίνει επισήμως γνωστός. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τέσσερα με πέντε άτομα.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση κατοικιών στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν εκκενωθεί 150 κατοικίες, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο.

Σύμφωνα με το RTL, τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης είναι κλειστά, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του τρένου. Εκπρόσωπος του Δήμου, έκανε γνωστό ότι οι άνθρωποι που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους θα φιλοξενηθούν σε χώρους του Δημαρχείου.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο. «Ομηρία με πολλά άτομα βρίσκεται σε εξέλιξη σε κτίριο στο κέντρο. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο», γράφει η αστυνομία της ανατολικής Ολλανδίας σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.