Ένας εξαγριωμένος όχλος λίντσαρε μια γυναίκα, που ήταν ύποπτη για τη δολοφονία ενός οκτάχρονου κοριτσιού, σε μια δημοφιλή τουριστική πόλη στο νότιο Μεξικό που μαστίζεται από το οργανωμένο έγκλημα.

Οι κάτοικοι απέκλεισαν την Πέμπτη έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Τάξκο, αφού το πτώμα του παιδιού βρέθηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Η εισαγγελία του Γκερέρο δήλωσε ότι αντιμετωπίζει τον θάνατο του κοριτσιού ως ύποπτη «γυναικοκτονία» και το λιντσάρισμα ως ανθρωποκτονία.

Ζητούσαν λύτρα μετά την εξαφάνιση της 8χρονης

Η οικογένεια του κοριτσιού είχε δεχθεί ανώνυμα τηλεφωνήματα, που ζητούσαν λύτρα μετά την εξαφάνιση της 8χρονης Καμίλα την Τετάρτη, μετέδωσαν μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα συγγενή.

Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο πλάνα από κάμερες ασφαλείας που έδειχναν τους υπόπτους να τοποθετούν μια μαύρη τσάντα στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, προκαλώντας υποψίες ότι περιείχε το πτώμα του κοριτσιού.

Ένας όχλος συγκεντρώθηκε έξω από ένα σπίτι όπου βρίσκονταν μια γυναίκα και δύο άνδρες, απαιτώντας δικαιοσύνη.

Άγριο λιντσάρισμα των υπόπτων

Ελλείψει ενταλμάτων σύλληψης, το πλήθος έσυρε τους υπόπτους έξω από το σπίτι και τους χτύπησε με ξύλα.

Η γυναίκα πέθανε, ενώ οι δύο άνδρες νοσηλεύτηκαν στο Τάξκο, στο οποίο η επιδείνωση της εγκληματικότητας οδήγησε τον Ιανουάριο τις Ηνωμένες Πολιτείες να απαγορεύσουν στους κυβερνητικούς υπαλλήλους τους να επισκέπτονται την πόλη, που βρίσκεται περίπου 170 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικού.

Οι απαγωγές και οι δολοφονίες είναι καθημερινό φαινόμενο στο Μεξικό, αν και οι ενήλικοι άνδρες είναι τα πιο συνηθισμένα θύματα, γεγονός που καθιστά τον θάνατο του ανήλικου κοριτσιού ιδιαίτερα σοκαριστικό.

Γίνονται τακτικά λιντσαρίσματα των φερόμενων ως εγκληματιών, τα οποία οι ειδικοί συνδέουν με την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη της ατιμωρησίας στη μαστιζόμενη από το έγκλημα χώρα.