Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη στη νότια Βηρυτό, επικαλούμενο δύο πηγές ασφαλείας. Η περιοχή είναι προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, η επίθεση έγινε με drone στην περιοχή  Mashrafiyah και στόχευε τα γραφεία της Χαμάς.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ του Λιβάνου ο κορυφαίος αξιωματούχος της Χαμάς Σάλεχ Αλ Αρούρι σκοτώθηκε στην επίθεση.

Ειδικότερα το Al Manar αναφέρει ότι ο Αλ Αρούρι ήταν ο στόχος της επίθεσης ενώ το λιβανέζικο κανάλι al-Mayadeen μετέδωσε ότι ο Αρούρι σκοτώθηκε.

Το Reuters ανέφερε ότι ο αναπληρωτής ηγέτης του πολιτικού γραφείου της Χαμάς ήταν ο στόχος, επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισραήλ θα πρόκειται για την πρώτη επίθεση στη Βηρυτό από το 2006, ενώ η δολοφονία του κορυφαίου ηγέτη της Χαμάς σηματοδοτεί κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Εικόνες & βίντεο από την επίθεση

Η σύγκρουση Ισραήλ – Χεζμπολάχ

Μέχρι στιγμής οι συγκρούσεις περιορίζονται στη συνοριακή γραμμή Ισραήλ – Λιβάνου ενώ έχουν πάνω από 100 μαχητές της Χεζμπολάχ. Οι βόρειες κοινότητες του Ισραήλ έχουν εκκενωθεί καθώς υπάρχει φόβος για τις πυραυλικές επιθέσεις από τον Λίβανο.

Εκτός από τους μαχητές, στον Λίβανο έχουν σκοτωθεί άμαχοι μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί και αυξάνονται οι φόβοι για περιφερειακή κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ θα γίνει πόλεμος πλήρους κλίμακας, ενώ αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως επισημάνει ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη για να εξοντώσει τη Χεζμπολάχ.