Νέα στοιχεία στην υπόθεση θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα, έρχονται στο φως κι ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τις Αρχές.

Φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει η πραγματογνωμοσύνη, που θα «δείξει» εάν υπήρξε κακοποίηση του ζώου από άνθρωπο ή εάν ο Όλιβερ τραυματίστηκε από επίθεση αγέλης σκύλων.

Ο  δράστης φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υπήρξαν μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν στις Αρχές όσα γνώριζαν γύρω από τον θάνατο του ζώου, ενώ σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του χάσκι και φιλοζωικών οργανώσεων, ο  δράστης φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί.

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αναφερόμενη στα σενάρια που ήθελαν τον Όλιβερ να έχει τραυματιστεί θανάσιμα από αγέλη σκύλων.

«Ακούγαμε την ΕΛ.ΑΣ. να λέει ότι ήταν αγέλη σκύλων και όλες εκείνες τις ημέρες που χάθηκε ο Όλιβερ, δεν υπήρχε πουθενά σε κάποιο πλάνο με έναν άνθρωπο. Υπήρξε αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, ώστε να πάει στο σενάριο της αγέλης σκύλων… Ηταν πραγματικά ντροπή η υποτίμηση της νοημοσύνης μας, ενώ υπήρχε το βίντεο αυτό στα χέρια τους».

«Ο κακοποιητής δεν ανήκει στο οικείο περιβάλλον του χάσκι»

Την ίδια στιγμή, καθηγητής Κτηνιατρικής, ο οποίος έχει προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά των φιλοζωικών οργανώσεων, επιβεβαιώνει την αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ, ότι δηλαδή υπήρχε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και όχι δαγκωματιές από αγέλη σκύλων ή άλλων ζώων.

«Από την πρώτη στιγμή βγαίνω και φωνάζω ότι υπάρχει ιατροδικαστής, γιατί ήδη είχα μιλήσει, είχα ήδη δει τις φωτογραφίες, ήξερα τι είχε γίνει και ποια ήταν η άποψη των καθηγητών. Βλέπουμε ότι μας κορόιδευαν μέσα στα μούτρα μας. Είναι υποτιμητικό αυτό. Δεν είμαστε ακοινώνητοι, ούτε ζούμε στο υπερπέραν», συμπλήρωσε η κα. Πουλτίδου.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ίδια, ο κακοποιητής του Όλιβερ δεν είναι άτομο από το οικείο του περιβάλλον.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA