Η συζήτηση για μια προοδευτική συμμαχία δεν τελείωσε ποτέ στους κόλπους της αντιπολίτευσης. Το ενδιαφέρον γι’ αυτήν, ωστόσο, άρχισε να ατονεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές – παρότι αρκετοί διάβασαν τα αποτελέσματά τους σαν επαλήθευση των επιχειρημάτων υπέρ της που διατύπωναν ξανά και ξανά.
Τώρα, ο άνθρωπος που καλούσε σε έναν συνασπισμό δυνάμεων απέναντι στον Μητσοτάκη, αλλά δεν κατόρθωσε να πείσει κανέναν να συνεργαστεί μαζί του, επιχειρεί να την ξανακάνει επίκαιρη απ’ το Παρίσι και τη Ρώμη.
Από εκεί, συνομιλώντας «με παλιούς φίλους», ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε τον κίνδυνο της Ακροδεξιάς προκειμένου να αφυπνίσει τον ευρύτερο χώρο του σχετικά με τις συνέπειες που θεωρεί ότι θα έχει η πολυδιάσπασή του.
Κι όμως, ούτε καν η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει τις παραινέσεις του. Ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας «είμαστε το μόνο κυβερνητικό κόμμα το οποίο μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια», απέρριψε οποιαδήποτε συμπόρευση. Ο δε κεντροαριστερός πρόεδρος, μελετώντας τα δημοσκοπικά στοιχεία, δεν βρίσκει κανέναν λόγο να εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ ως εταίρος ενός κόμματος σε αποδρομή.
- H Χρυσηίδα Δημουλίδου για την υπόθεση της Ιωάννας Τούνη: «Μια δικαίωση που δεν ήρθε»
- Hellenic Train: Με καθυστέρηση 64 λεπτών αναχώρησε η αμαξοστοιχία IC57 που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα
- Τραμπ: «Φορτώνουμε τα πλοία μας με τα καλύτερα πυρομαχικά – Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις θα τα χρησιμοποιήσουμε»






