Το αρχηγείο της Χαμάς είναι κάτω από το Νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Γάζα, υποστηρίζουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Ουσιαστικά, το Τελ Αβίβ κατηγορεί τη Χαμάς ότι, έχοντας τα κεντρικά γραφεία της κάτω από το Νοσοκομείο Σίφα, το χρησιμοποιεί ως «ασπίδα» για τα τούνελ και τα επιχειρησιακά του σχέδια.

«Η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου και σε κρησφύγετα για τους τρομοκράτες και τους διοικητές της», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ.

Μάλιστα, έδειξε στους εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης φωτογραφίες, διαγράμματα και ηχογραφήσεις που, όπως είπε, δείχνουν πώς η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομειακό σύστημα και ειδικότερα το κεντρικό νοσοκομείο Σίφα, για να κρύψει θέσεις διοίκησης και σημεία εισόδου στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα.

Το σχεδιάγραμμα του ισραηλινού στρατού για τα γραφεία της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο«Οι τρομοκράτες της Χαμάς δρουν μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα», δήλωσε.

Σε ανάρτηση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται πως «η Χαμάς λειτουργεί μέσα και κρύβεται κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας. Οι προτεραιότητές τους είναι σαφείς – και ο λαός της Γάζας δεν είναι ανάμεσά τους», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Η ηχογράφηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αφορά σε επικοινωνία αξιωματούχου των IDF και του υπεύθυνου ενέργειας στην Γάζα, όπως ισχυρίσθηκε ο Χαγκάρι, ο οποίος δήλωσε ότι η Χαμάς διαθέτει σημαντικά αποθέματα καυσίμων, που χρησιμοποιεί για τις δικές της επιχειρήσεις: «Υπάρχουν καύσιμα στα νοσοκομεία της Γάζας και η Χαμάς τα χρησιμοποιεί για την τρομοκρατική της υποδομή».

«Δεν είναι αλήθεια», απαντά η Χαμάς

Ο αξιωματούχος της Χαμάς, Ezzat El-Reshiq, μέλος του πολιτικού γραφείου του κινήματος, δήλωσε στο Telegram πως «δεν έχουν καμία βάση αλήθειας αυτά που ανέφερε ο εκπρόσωπος του εχθρικού στρατού».

Και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαδίδει ψέματα ως «προοίμιο για τη διάπραξη μιας νέας σφαγής εναντίον του λαού μας», με τη στοχοποίηση του νοσοκομείου Σίφα.