Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10:15 το πρωί της Πέμπτης η εξουδετέρωση της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών ανάπλασης στη Γλυφάδα.

Η απενεργοποίηση της βόμβας βάρους 226 κιλών (500 λίβρες) απο τα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) έγινε με τη χρήση θερμίτη και χωρίς να απαιτηθεί έκρηξη.

Δείτε τη στιγμή της εξουδετέρωσης της βόμβας

Για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να μην μετακινηθεί η βόμβα και σχεδιάστηκε η ειδική επιχείρηση για την επιτόπια εξουδετέρωση του πολεμικού υλικού από τα έμπειρα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Δείτε τη βόμβα που εξουδετερώθηκε

Το σημείο που βρέθηκε η βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Εικόνες από την επιχείρηση

Οι ειδικοί του ΤΕΝΞ βρίσκονται στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου

Κλειστή η λεωφόρος Ποσειδώνος

Για την ασφάλεια των πολιτών αποφασίστηκε να τεθούν σε ισχύ μέτρα όπως η σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 09:30 έως 11:30, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

  • Λ. Ποσειδώνος στο τμήμα της από το ύψος της Πλ. Βεργωτή έως τη συμβολή της με την Λ. Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ευρυάλης καθ΄ όλο το μήκος της.

Οι βομβαρδισμοί στη Γλυφάδα

Η περιοχή της Γλυφάδας την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν συχνά στόχος βομβαρδισμών από τα γερμανικά και ιταλικά αεροσκάφη, καθώς στην περιοχή λειτουργούσε το αεροδρόμιο του Χασανίου (όπως λεγόταν τότε η περιοχή).

Στόχος των βομβαρδιστικών αεροσκαφών ήταν επίσης η παραλία Αστέρια Γλυφάδας, καθώς η μικρασιάτικη συνοικία του Βοσπόρου. Αντίθετα, γλίτωσε η περιοχή του Γκολφ, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς για απόκρυψη οχημάτων και πυρομαχικών.