Υπέρ της κατάργησης του φόρου για γονικές παροχές σε περιουσίες μέχρι και 200.000 – 300.000 ευρώ τάχθηκε ο κ. Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση του Οικονομικού Ταχυδρόμου και της Ελένης Στεργίου.

Ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς γιατί αντιδρά στην κατάργηση του φόρου της γονικής παροχής που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για περιουσίες ως 800.000 ευρώ και γιατί επιμένει στο ότι αφορά τους πλούσιους αλλά και στο ποιο πλαφόν θα έβαζε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τόνισε:

«Αν επρόκειτο για 200.οοο, 300.000 δεν τίθεται ζήτημα. Εδώ το πλαφόν πάει από τα 150.000 στα 800.000 ευρώ.» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τον κ. Μητσοτάκης δεν τον ενδιαφέρει η μεσαία τάξη αλλά «τον ενδιαφέρει να ακουμπήσει μια μικρή μειοψηφία, το περιβάλλον του, τους ανθρώπους με τους οποίους συναστρέφεται».

Εμείς θα βλέπαμε τη δυνατότητα για οικονομική στήριξη σε κάποιο γονιό που θέλει να βοηθήσει τα παιδιά του τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εμείς θα βλέπαμε να πάει το ποσό στις  200 – 300 χιλιάδες… Αλλά στα 800.000;».

Από εκεί και πέρα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η διαρκής μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων αφορά αυτούς που έχουν πολλά κέρδη. Ο Μπάιντεν στις ΗΠΑ βλέπει ότι πρέπει να φορολογήσει τους πλούσιους και να στηρίξει τη μεσαία τάξη. Πρέπει λοιπόν να επιλέξεις ποιους θα έχεις ικανοποιημένους. Αν θα έχεις τους πολλούς ή τους λίγους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει την επιλογή του».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από