Κλειστή είναι από σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου και για 15 ημέρες, η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου – Αγίας Τριάδας στην Αίγινα, αφού διαπιστώθηκε ότι αρκετές μοναχές είναι θετικές στο νέο κοροναϊό.

Ο ιός ανιχνεύτηκε, όταν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο μοναστήρι για να πραγματοποιήσει τεστ και βρέθηκαν αρκετά κρούσματα, με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία να λάβει την απόφαση για το κλείσιμο του μοναστηριού.

Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 16 κρούσματα και, συγκεκριμένα, ότι 16 μοναχές από τις συνολικά 25 της Μονής, βρέθηκαν θετικές στον ιό.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Μονή, ωστόσο, η μοναχή Τιμοθέη διευκρινίζει ότι έχουν προσβληθεί 12 από τις συνολικά 13 μοναχές και ότι έχουν τεθεί σε καραντίνα από τις 8 Αυγούστου. Διευκρινίζει επίσης ότι οι ξενώνες είναι ήδη κλειστοί, από την πρώτη στιγμή της καραντίνας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Έπειτα από ψευδείς και ανακριβείς αναφορές, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

Στην αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Νεκτάριου, όντως ασθενούν από τον ιό του COVID 19, δώδεκα (επί συνόλου δεκατριών) στον αριθμό μοναχές, οι οποίες βρισκόμαστε ήδη σε καραντίνα από τις 8 Αυγούστου 2021, επίσημα δηλωμένες στο σύστημα.

Είμαστε σε πλήρη απομόνωση, σε οίκημα απομακρυσμένο από τον ιερό χώρο του προσκυνήματος, τηρώντας επακριβώς τους κανόνες υγιεινής.

Έχει γίνει απολύμανση σε όλο τον χώρο της Ιερέας Μονής, και οι ξενώνες είναι ήδη κλειστοί από την πρώτη στιγμή της καραντίνας, δηλαδή από τις 8 Αυγούστου 2021.

Το προσκύνημα εξυπηρετείται από προσωπικό, του οποίου τα δείγματα είναι όλα αρνητικά, μετά από πολλαπλά, συνεχόμενα rapid test, στα οποία υποβλήθηκε από εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίνης ‘Ο Άγιος Διονύσιος’.

Ιερές Ακολουθίες, παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες δεν γίνονται από την ημέρα της καραντίνας έως το πέρας αυτής.

Με την βοήθεια και την προστασία του Αγίου μας Νεκτάριου, σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας. Εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που προσεύχεστε για την γρήγορη ανάρρωσή μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από