Το… δρόμο της Αττικής θα ακολουθήσουν και επισήμως η Αχαΐα και η Εύβοια, η οποίες τίθενται σε καθεστώς καθολικού lockdown, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα η Αχαΐα ανακοίνωσε 95 κρούσματα, ενώ η Εύβοια 56. Όπως φαίνεται από τις ενημερώσεις του ΕΟΔΥ, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης ούτε στους επιστήμονες, ούτε στην κυβέρνηση.

Έτσι λοιπόν, βάσει των όσων ισχύουν στην Αττική, την πρώτη περιοχή που μπήκε σε καθολικό lockdown, αυτά είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε Αχαΐα και Εύβοια:

Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου, ενώ κλείνουν και τα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή, σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται, επίσης, ο Άγιος Νικόλαος στο Λασίθι, ο δήμος Θήρας, ο δήμος Μυκόνου. Ενώ «κοκκινίζει» και το Ρέθυμνο.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, η απόφαση που ελήφθη είναι να μην υπάρξουν, μέχρι στιγμής, σκληρότερα μέτρα. Ωστόσο, η πόλη θα παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, ήτοι στο «κόκκινο» και επομένως υπό στενή παρακολούθηση, λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.

Ακόμα, η Λέσβος περνάει στο «κίτρινο» επίπεδο.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από