Τον εκνευρισμό του για τη διασπορά των fake news γύρω από τον κοροναϊό έδειξε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον φονικό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας για το εμβόλιο, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως θα έχουμε αποτελέσματα για το εμβόλιο μέσα στον Οκτώβριο.

Ωστόσο, σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως «δεν θα ήθελα να δω το εμβόλιο όμως ως ένα μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης, ή ευκαιρία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως γίνεται σε πολλές περιοχές του πλανήτη».

«Πρέπει να μιλάμε για δεδομένα. Με ανησυχεί η απροθυμία των ανθρώπων να τα ακούσουν για ιδεολογικούς ή άλλους προσωπικούς λόγους που αφορούν το μικρό-περιβάλλον τους και φυσικά όχι την προστασία της παγκόσμιας υγείας» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο, με αφορμή τη χρήση μάσκας από τα παιδιά, ζήτησε από τους γονείς να ενημερώνονται από «επίσημες δομές, από διεθνείς έγκυρους οργανισμούς και όχι ιστοσελίδες που προβάλλουν ψευδείς πληροφορίες, όπως το ότι δεν υπάρχει ο ιός».

«Πόσο στεναχωρήθηκα όταν σε μεγάλο νοσοκομείο της χώρας, ασθενής με κοροναϊό, στα πρόθυρα της διασωλήνωσης, αμφισβητούσε την ύπαρξη του ιού» κατέληξε.

Τέλος απαντώντας για μια ακόμα φορά σε όσους σχολιάζουν δηκτικά την αλλαγή στάσης του αναφορικά με τις μάσκες είπε πως δεν έλεγε άλλα τότε και άλλα τώρα, όμως «άλλαξαν οι οδηγίες των Παγκόσμιων Οργανισμών, οι οποίοι στήριξαν άλλη προσέγγιση με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα».

«Έτσι, η επιτροπή μας υιοθέτησε την εν λόγω προσέγγιση» κατέληξε.