Αντιμέτωποι με μεγάλες μειώσεις αποδοχών βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό, καθώς οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν, δικαιούνται να τους θέσουν σε καθεστώς αναστολής, ακόμα κι αν είχαν συμβατική σχέση αορίστου χρόνου.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τους εποχικούς υπαλλήλους του κλάδου, καθώς δικαιούνται μόνο το ειδικό επίδομα ανεργίας για τρεις μήνες.

Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό μετά το άνοιγμα των εποχικών καταλυμάτων.

Τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν θα πρέπει να επαναπροσλάβουν όσους απασχόλησαν το 2019 και έχουν δικαίωμα να βγάλουν έως το 100% σε αναστολή έως 30 Σεπτεμβρίου ανάλογα με την πληρότητα.

Στα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν οι εργαζόμενοι μπορούν με μία απλή αίτηση να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Το εποχικό προσωπικό που δεν θα επαναπροσληφθεί θα λάβει το ειδικό επίδομα ανεργίας για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο εφόσον από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020, ήταν δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες και παραμείνουν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι θα εισέλθουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ και θα δηλώσουν τα ατομικά στοιχεία τους και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από