Σε ένα παιχνίδι που ήταν διαφήμιση του μπάσκετ, ο Ολυμπιακός θριάμβευσε έναντι του Παναθηναϊκού και δήλωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι «Είμαι εδώ». Για να έρθει όμως το τελικό 81-78 χρειάστηκαν οι εξαιρετικές ενέργειες του Σακίλ ΜακΚίσικ ο οποίος έκανε ότι ήθελε τα αργά πόδια των ψηλών των Πρασίνων, σταματώντας στους 22 πόντους και δικαιώνοντας απόλυτα τον Γιώργο Μπαρτζώκα για τον ερχομό του στον Πειραιά.

Οι Πράσινοι ήταν απαράδεκτοι από το τρίποντο, το 1/20 είναι από μόνο του απογοητευτικό, όμως παρά αυτήν την αστοχία, ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εξαιρετικός ο Ράις, σούπερ ο Καλάθης στις δύο μεριές του παρκέ, όμως δεν έφταναν αμφότεροι.

Ο Ολυμπιακός πια είναι στο 12-15, ο Παναθηναϊκός στο 14-13 και υπάρχει μπόλικος… δρόμος και για τους δύο στην Ευρωλίγκα.

Οι Πράσινοι ήταν σκληροί στην άμυνά του στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Μήτογλου για… παίκτη-κλειδί προηγήθηκαν με δύο πόντους. Για να έρθει η ώρα του ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός ήταν και πάλι αποκάλυψη. Γρήγορα σκόραρε με απανωτές… μπούκες, πρόσφερε τα πάντα που είχε ανάγκη από αυτόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και παρά το +5 των φιλοξενούμενων, το παιχνίδι γύρισε και ο Ολυμπιακός μπήκε στο ημίχρονο στο 45-39.

Ο Παναθηναϊκός… πάλεψε για να επιστρέψει στο ματς, ο Καλάθης με τον Ράις έδωσαν τα πάντα στην επίθεση αλλά δεν αρκούσαν. Ο ΜακΚίσικ έβαλε.. φωτιά στο ΣΕΦ και όταν κρινόταν το ματς έγειρε την πλάστιγγα στο μέρος της ομάδας του.

ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΝ ΜΑΚΚΙΣΙΚ

Με μοναδική έκπληξη του ματς την είσοδο του Ράουτινς για τον Παναθηναϊκό,  το ματς είχε δαιμωνιώδη ρυθμό από το ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός βασίστηκε στον ΜακΚίσικ και το τρανζίσιον παιχνίδι του.

Ο Αμερικανός βοήθησε στο να γίνει το 7-4 και το 10-4, με τον Έλις να καρφώνει για το +8 των Πειραιωτών (12-4). Ο Πιτίνο βρήκε λύσεις από τον αρχηγό του. Ο Καλάθης «έσπασε» την άμυνα του Ολυμπιακού με ντράιβ, ο Παπαπέτρου βοήθησε και με το παραπάνω για να γυρίσει τα παιχνίδι.

Ο «Πάπι» ήταν άλυτο πρόβλημα για τους Ερυθρόλευκους και η αιτία του 12-12, ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τον Μπόλντγουιν για το 16-13, όμως οι φιλοξενούμενοι, με Παπαπέτρου και Τόμας έφεραν το ματς στα ίσα.

Ο Ράις οδήγησε τις ομάδες στους πάγκους με λέι απ και το σκορ στο 18-20, με τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί προσδοκίες για νίκη στο ΣΕΦ.

Οι Πράσινοι ήταν εξαιρετικοί αμυντικά σε αυτό το διάστημα. Ο Μήτογλου ήταν θετικός στα επιθετικά του καθήκοντα, ο Ράις πρόσφερε και με το παραπάνω λύσεις. Ο Βεζένκοφ ήταν όλο ο παίκτης που αναλάμβανε επιθέσεις για τον Ολυμπιακό και αυτός που μείωσε σε 21-24, ενώ αργοτερα με νέο τρίποντο έκανε το 24-26.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, όμως ο Παναθηναϊκός επωφελήθηκε στο έπακρο την προσήλωσή του και τον Τζόνσον που είχε… σφραγίσει τα πάντα στο 2-3 και πέρασε…χειροπέδες σε όποιον βρήκε μπροστά του. για το 21-26.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν μέσω του.. ΜακΚίσικ. Η επιστροφή του στο ματς έφερε ανακατατάξεις, και παρά το 28-33 του Ράις και το 33-37 του Καλάθη, οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν μετά από ώρα με τρίποντο του Ρότσεστι για το 38-37.

Ο Μακίσικ έκανε τα πάντα τέλεια για τους Πειραιώτες, ο Ρούμπιτ στην πορεία με fade away έγραψε το 42-39, με τον ΜακΚίσικ να… διαλύει την άμυνα των φιλοξενούμενων και να διαμορφώνει το 45-39 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

ΜΙΛΗΣΕ Η ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ

Ο Ολυμπιακό δεν άφηνε με τίποτα το μομέντουμ να αλλάξει χέρια. Ο ΜακΚίσικ συνέχισε από εκεί που είχε μείνει και βοήθησε για το +7 (49-42) των γηπεδούχων. Ο Καλάθης από την άλλη, ήταν ο μοναδικός που όρθωνε ανάστημα και κρατούσε στο ματς τον Παναθηναϊκό.

Με δικές του προσπάθειες το συγκρότημα του Πιτίνο πλησίασε αλλά η εκνευριστική αστοχία των παικτών του ήταν ένα όπλο για τους γηπεδούχους. Ο Παπανικολάου έκανε το 54-47 με βολή από τεχνική βολη του Πιτίνο, όμως από εκεί και έπειτα μίλησε ο αρχηγός των Πρασίνων.

Κακές περιστροφές του Ολυμπιακού, έξυπνο παιχνίδι από τον Καλάθη και το ματς συμμαζεύτηκε στο 54-51. Ο Πρίντεζης με τον ΜακΚίσικ έβγαλαν τα κάστανα από την φωτιά για τον Μπαρτζώκα και το 60-55, ο Ρότσεστι με τρίποντο έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ και το δεκάλεπτο εντέλει έληξε στο 65-59.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την δεύτερη του πεντάδα, το… πείραμα με τον Μπάικς και τον Κόνιαρη δεν λειτούργησε καθόλου από τον Μπαρτζώκα και η διαφορά καλύφθηκε από τους φιλοξενούμενους.

Ο Ράις και πάλι έμοιαζε ως… δήμιος του Ολυμπιακού, ηταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Πιτίνο και με χουκ ισοφάρισε σε 67-67.  Το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού μετά από 18 προσπάθειες ήταν του Καλάθη για το 70-70.

Ο Ολυμπιακος ανέκτησε την ψυχολογία του, ο ΜακΚίσικ έγραψε το 75-72 και αργότερα το 79-76 με γκολ φάουλ. Ο Πιτίνο δεν είχε απάντηση, ως σούτινγκ γκαρντ ο Αμερικανός δεν είχε αντίπαλο και από τις βολές ο Παπανικολάου έβαλε τέλος στην αναμέτρηση.