Έχει περάσει καιρός από τότε που η σημερινή Αγία Πετρούπολη λέγονταν Λένινγκραντ κι ακόμα περισσότερος από τότε που Σοβιετικοί και Γερμανοί κατακτούσαν με την ξιφολόγχη κάθε μέτρο της πόλης. Ευτυχώς η μάχη του τώρα ήταν μπασκετική, αναίμακτη και δίχως θύματα. Η Μπάγερν επικράτησε με , έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Γκρεγκ Μονρό, ο οποίος έκανε τα πάντα.

Ο Αμερικανός ήταν αυτός που «μίλησε» όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν (2.30’’ πριν τη λήξη) σε 68-70 κι έδειξαν ότι μπορούσαν να ξαναμπούν στο κόλπο. Με μια απίστευτη ασίστ στον Λούτσιτς (68-74) και προσωπικούς πόντους, οδήγησε την ομάδα του Μονάχου στη νίκη.

Συνολικά είχε 26 πόντους, με 12/18 δίποντα και 2/2 βολές, αλλά και 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ. Μοναδική παραφωνία στη σπουδαία εμφάνισή του (31 κατέγραψε το σύστημα αξιολόγησης) ήταν τα 5 λάθη, αλλά ποιος ασχολείται, όταν σε 28.43’’ έκανε όλα τα άλλα.

Ο Ζίπσερ είχε συμμετοχή, ο Λούτσιτς βοήθησε, ο Μπαρτέλ είχε μερίδιο, τη στιγμή που από τη Ζενίτ ο Χόλινς με τον Αγιόν έκαναν τα πάντα. Αρνητικός ο Αλμπισί (0/4 τρίποντα), συνολικά λίγα πράγματα για τους Ρώσους (με 5/30 τρίποντα και μάλιστα εντός έδρας δεν πάνε πουθενά), που δεν έχουν βάθος στον πάγκο και μάλλον είναι άχαρος ο ρόλος τους στη φετινή διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 36-40, 54-60, 68-77.