Εξοργισμένοι είναι οι Βρετανοί κάτοικοι της πόλης Μπράιτον, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι έχει αφήσει στο σκοτάδι τους πολίτες σε ότι αφορά την μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα του.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως δύο από τα οκτώ κρούσματα με κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύεται πως βρέθηκαν στο ίδιο ιδιωτικό ιατρείο της πόλης.

Το πρώτο κρούσμα στο Μπραίτον είχε βρεθεί πριν μία εβδομάδα, ενώ το δεύτερο επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Το Ιατρικό Κέντρο, στο οποίο πιστεύεται πως συναντήθηκαν οι δύο ασθενείς έχει κλείσει προσωρινά, σύμφωνα με το BBC.

Το μήνυμα που ακούγεται στο τηλεφωνικό κέντρο του ιατρείου αναφέρει: «Δυστυχώς, το κτίριο έπρεπε να κλείσει για λειτουργικούς και λόγους υγείας».

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει πληροφορίες για τον κορωνοϊό σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον πανικό παρά να ενημερώσει το κοινό ώστε να αποφεύγει μολυσμένες εστίες», τόνισε ένας κάτοικος στην Daily Mail.

Ένας άλλος κάτοικος πρόσθεσε: «Μας αφήνουμε να καταλάβουμε μόνοι μας τι συμβαίνει. Μας έχουν στο σκοτάδι».

Οκτώ τα κρούσματα στη Βρετανία- Σε συναγερμό οι αρχές

Στους οκτώ είναι οι ασθενείς από κορωνοϊό στη Βρετανία, καθώς σήμερα ακόμη τέσσερις βρέθηκαν θετικοί στο τέστ για τον κοροναϊό.

Την ίδια ώρα η χώρα ανακοίνωσε ότι ο κοροναϊός αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία, μία απόφαση που δίνει στην κυβέρνηση επιπλέον εξουσίες για την αντιμετώπιση της επέκτασης της επιδημίας.

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι «ενισχύουμε τους κανονισμούς μας ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε υποστηριζόμενη απομόνωση τους προσβεβλημένους από τον ιό για την δική τους ασφάλεια και αν οι επαγγελματίες του χώρου της δημόσιας υγείας κρίνουν ότι μπορεί να κινδυνεύουν να διασπείρουν τον ιό και σε άλλους πολίτες».

Η British airways ακύρωσε τις πτήσεις προς Κίνα μέχρι τέλος Μαρτίου

Η αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις της προς την ηπειρωτική Κίνα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, καθώς η βρετανική κυβέρνηση διατηρεί σε ισχύ την ταξιδιωτική οδηγία προς τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τις μη απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις στη χώρα αυτή, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Τον περασμένο μήνα η BA είχε ακυρώσει τις πτήσεις της προς το Πεκίνο και τη Σαγκάη μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Ακυρώσαμε τις πτήσεις από και προς το Πεκίνο και τη Σαγκάη μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οι πτήσεις προς και από το Χονγκ Κονγκ εκτελούνται κανονικά. Επικοινωνούμε με τους πελάτες μας (που είχαν κλείσει εισιτήρια για τις πτήσεις που ακυρώθηκαν) για να συζητήσουμε τις επιλογές τους, όπως το κλείσιμο εισιτηρίων με άλλους αερομεταφορείς, εφόσον είναι εφικτό, την αποζημίωσή τους ή το ταξίδι τους με την BA σε υστερότερη ημερομηνία», πρόσθεσε.

Στους 908 έφτασαν οι θάνατοι στην Κίνα

Ο 2019-nCoV έχει προκαλέσει 908 θανάτους στην ηπειρωτική Κίνα, (εκτός Χονγκ Κονγκ και Μακάο), σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των κινεζικών αρχών, που επιβεβαιώνει, κατά κάποιον τρόπο, μία σταθεροποίηση στην εξάπλωση της επιδημίας.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, 97 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα, επί περισσότερων των 3.000 νέων κρουσμάτων.

Κίνα: Επιστρέφουν στην δουλειά τους παρά τον κίνδυνο

Και μπορεί ο κίνδυνος να μην έχει περιοριστεί στην Κίνα, ωστόσο η κυβέρνηση εκεί φαίνεται πως προσπαθεί να ξορκίσει το κακό, στέλνοντας τους πολίτες στις δουλειές τους.

Ειδικότερα η έξοδος του προέδρου Σι συμπίπτει με μία δειλή επιστροφή των εργαζομένων στις εργασίες τους στις περιοχές που δεν βρίσκονται σε καραντίνα, ακόμη και αν οι φοιτητές και μαθητές παραμένουν σε διακοπές και οι εργοδότες ενθαρρύνονται να επιτρέπουν στους εργαζομένους να εργασθούν από τα σπίτια τους.

Στο Πεκίνο όπως και στην Σανγκάη, η κυκλοφορία των οχημάτων ενισχύθηκε κάπως, αν και οι κινεζικές μεγαλουπόλεις δεν εμφανίζουν την συνήθη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η κίνηση του επιβατικού κοινού στο μετρό είναι μειωμένη κατά 50%.

Στα καταστήματα εφαρμόζονται μέτρα προληπτικής θερμομέτρησης των πελατών και απολύμανσης των χεριών.

Αυξάνει τις τιμές στα τρόφιμα το Πεκίνο

Στα γραφεία, ο δήμος της Σανγκάης συμβουλεύει τους εργαζόμενους να αποφεύγουν την συγκέντρωση σε ομάδες υιοθετώντας κυλιόμενο ωράριο και να αποφεύγουν τα γεύματα μεταξύ συναδέλφων, οι οποίοι οφείλουν να διατηρούν απόσταση ενός μέτρου μεταξύ τους.

Σε μία ένδειξη των οικονομικών δυσχερειών που προκαλεί η επιδημία, το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των τιμών των τροφίμων κατά άνω του 20% τον Ιανουάριο.

Το άλμα οφείλεται στους αποκλεισμούς των οδικών αρτηριών που έχουν επιβληθεί σε ορισμένες περιοχές της χώρας για την αντιμετώπιση της επιδημίας.