Νέα κινητοποίηση οργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, στις 12:30 στη Βουλή, οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, που δηλώνουν πως δεν υποχωρούν, αλλά απαιτούν την απόσυρση του άρθρου 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που «υποβαθμίζει τα πανεπιστημιακά πτυχία και τα εξισώνει με τους τίλους των κολεγίων».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί όλων των άρθρων, πλην τριών, μεταξύ αυτών και του άρθρου 50 για τα πιστοποιητικά των κολεγίων, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα.

«Αιφνιδιαστικές και απαράδεκτες ρυθμίσεις»

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για «αιφνιδιαστικές και απαράδεκτες ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης».

Όπως σημειώνουν, «η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, καθώς και στις ρυθμίσεις του άρθρου 50 που, με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36, οδηγούν στην υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολεγίων, καθιστά μονόδρομο τη σύγκρουση».

Το ίδιο, όπως υποστηρίζουν, «επιτυγχάνει και η στάση της υπουργού», που «εμπαίζει με σαθρά επιχειρήματα την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία, για να καλύψει το εκπαιδευτικό έγκλημα της απαξίωσης των πανεπιστημιακών πτυχίων προς χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της εκπαίδευσης».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται «σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων, καθώς και την επαναφορά τιμωρητικών διατάξεων κατά των εκπαιδευτικών».

Καλεί δε τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη αγωνιστική κινητοποίηση» (στάση εργασίας από τη ΔΟΕ τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού και τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου και τρίωρη στάση από τους σλλόγους), ώστε να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τη νέα κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή.