Κι ενώ όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Αυστραλία, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να σώσει ό,τι μπορεί.

Ο λόγος φυσικά για τους πυροσβέστες οι οποίοι, όταν ρίχνονται στη μάχη, αφήνουν πίσω τους δικούς τους με το άγχος και την αγωνία να τους κυριεύει. Και δυστυχώς υπάρχουν φορές που δεν επιστρέφουν ποτέ πίσω, με την οικογένειά τους να καλείται να σηκώσει το δύσκολο φορτίο.

Αυτή ακριβώς είναι και η περίπτωση του μόλις 19 μηνών Harvey.

Ο πατέρας του, Geoffrey Keaton, πυροσβέστης στο επάγγελμα, έχασε τη ζωή του στο καθήκον, προσπαθώντας να συμβάλλει στην άνιση  μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές με τις φλόγες στην Αυστραλία.

Παράσημο για την προσφορά του πατέρα του

Οπως μεταδίδει το CNN, στη διάρκεια της κηδείας του, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας παρέδωσε στον μικρό το τιμητικό παράσημο για την προσφορά του πατέρα του.

Ο Harvey ήταν ντυμένος με στολή πυροσβέστη, φορούσε την πιπίλα και παρακολουθούσε τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής ενώ του τοποθετούσε το παράσημο στο στήθος του.

Τόσο ο 32χρονος πατέρας του Harvey όσο και ο συνάδελφός του, Andrew O’Dwyer, έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε στο υπηρεσιακό τους όχημα ένα φλεγόμενο δέντρο, με αποτέλεσμα το αμάξι να αναποδογυρίσει, οι δύο τους να παγιδευτούν και να βρουν φρικτό θάνατο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφίες από την κηδεία του πυροσβέστη στη σελίδα της στο Facebook.

Δείτε τις συγκινητικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από