Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατό της η βασίλισσα της soul, Aretha Fraklin τιμήθηκε με βραβείο Πούλιτζερ ειδικής μνείας στην τελετή απονομής των διακρίσεων στις Τέχνες, το Θέατρο και τη Μουσική.

H Aretha Fraklin, η οποία απεβίωσε τον Αύγουστο του 2018, τιμήθηκε μετά θάνατον σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, με την τραγουδίστρια Jennifer Hudson να έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα – έκπληξη προς τιμήν της ενώ και η ίδια απέσπασε βραβείο της ακαδημίας Πούλιτζερ.

Η τραγουδίστρια, συνθέτρια και πιανίστρια, η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να μπει στο Rock and Roll Hall of Fame, η Aretha τιμήθηκε «για την ανεξίτηλη συμβολή της στην αμερικανική μουσική και τον πολιτισμό για περισσότερο από πέντε δεκαετίες».

Για να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα, η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Τζένιφερ Χάντσον εμφανίστηκε απροειδοποίητα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

Ακολούθησε μία εμφάνιση – έκπληξη, όπου η Hudson με συνοδεία πιανίστα και τραγουδιστών gospel, ερμήνευσε το πασίγνωστο «Amazing Grace» θυμίζοντας τις απίστευτες ερμηνείες gospel τραγουδιών από την εκλιπούσα πια βασίλισσα της soul.

Η Aretha Fraklin αποτελεί πηγή έμπνευσης της τραγουδίστριας ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που η Hudson αποτίει φόρο τιμής στην θρυλική καλλιτέχνη.

Νωρίτερα φέτος, τραγούδησε επιτυχίες της Φράνκλιν κατά τη διάρκεια του ειδικού αφιερώματος του CBS «Aretha! A Grammy Celebration for the Queen of Soul», σύμφωνα με το ΑΠΕ και αναμένεται να υποδυθεί τη «βασίλισσα της σόουλ» σε κινηματογραφική ταινία με θέμα τη ζωή της Αρίθα Φράνκλιν.

View this post on Instagram

And the Queen still reigns #ArethaFranklin

A post shared by Jennifer Hudson (@iamjhud) on