Η σαλάτα με αβοκάντο και όσπρια (φασόλια ή ρεβύθια) είναι θρεπτική και νόστιμη ενώ αποτοξινώνει τον οργανισμό από τις γαστριμαργικές ατασθαλίες τους Πάσχα. Απλά φροντίστε τα αβοκάντο να είναι ώριμα.

Υλικά

2 μικρά αγγούρια ξεφλουδισμένα

2 καρδιές μαρουλιών, καθαρισμένες

3 ντομάτες, κομμένες στη μέση

2 αβοκάντο ώριμα

½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)

¼ της κούπας κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού

1 κονσέρβα φασόλια, σουρωμένα και ξεπλυμένα ή ανάλογη ποσότητα ρεβύθια που έχουμε βράσει

χυμό από 1 λεμόνι

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι, βγάζουμε τη σάρκα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Τα αγγούρια τα κόβουμε σε μικρές κάθετες φέτες και τα βάζουμε και αυτά στο μπολ. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ. και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ. Προσθέτουμε και τις χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια κονσέρβας ή τα ρεβύθια, που έχουμε μουσκέψει και βράσει. Ανακατεύουμε καλά χωρίς να πατάμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο.