Δροσερή γαριδοσαλάτα με ρόκα και ντοματίνια για τις ημέρες της νηστείας κι όχι μόνο, που θα απολαύσουν όσοι τη δοκιμάσουν.

Υλικά

1σκελίδα σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ χυμό λεμονιού και το ξύσμα από όλο το λεμόνι

8 μεγάλες γαρίδες

8 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 μάτσο ρόκα πλυμένη και στεγνή

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξύσμα, το λάδι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τις γαρίδες καθαρισμένες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες από την μαρινάτα τους και τις τοποθετούμε σε ταψάκι και από εκεί στο γκριλ για 5 λεπτά. Σε μια πιατέλα στρώνουμε τη ρόκα, βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια, τις γαρίδες και περιχύνουμε με τη μαρινάτα τους.