Η BMW προσφέρει τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Οι επαγγελματίες οδηγοί των θωρακισμένων αυτοκινήτων χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ειδικές λειτουργίες σχετικές με την ασφάλεια, στην καθημερινή χρήση.

Για αυτό και ακολουθούν ένα ειδικό προγραμμα με  μαθήματα Εκπαίδευσης Οδήγησης Οχημάτων Προστασίας της BMW και με εντατικά μαθήματα οδήγησης υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.

Αυτό συμβαίνει σε ένα από τα  φημισμένα κέντρα δοκιμών και ελέγχου για την ασφάλεια των οχημάτων στην Ευρώπη είναι το κέντρο εκπαίδευσης στο Groß Dölln κοντά στο Βερολίνο, το οποίο παρέχει το ιδανικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Οδήγησης Οχημάτων Προστασίας της BMW ολοκληρώνεται σε δύο στάδια και απευθύνεται σε επαγγελματίες οδηγούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των επιβατών τους.

Οι εκπαιδευτές της BMW διδάσκουν τις βασικές αρχές των νόμων της φυσικής κατά την οδήγηση και τις κύριες τεχνικές οδήγησης, καθώς και γνώσεις που σχετίζονται με την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν που θα τους βοηθήσουν να πράξουν τα δέοντα με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις. Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, μαθαίνουν να δοκιμάζουν και να βελτιώνουν τις οδηγικές τους ικανότητες σε ρεαλιστικά σενάρια εξάσκησης, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες – όπως σε καταστάσεις διαφυγής. Με μέγιστο αριθμό οκτώ συμμετεχόντων ανά ομάδα και δύο επιβάτες ανά όχημα, εξασφαλίζεται μια εντατική και εξατομικευμένη εμπειρία μάθησης.

Η διήμερη βασική εκπαίδευση εστιάζει στις βασικές τεχνικές οδήγησης με οχήματα ειδικής προστασίας. Λόγω της θωράκισής τους και του σχετικού πρόσθετου βάρους, τα οχήματα αυτά έχουν μια συγκεκριμένη οδηγική συμπεριφορά που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον χειρισμό τους. Η εκπαίδευση της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει διάφορες οδηγικές καταστάσεις, όπως πέδηση έκτακτης ανάγκης, ελιγμούς αποφυγής, καθώς και ασκήσεις στο σκοτάδι.