Μετά την εξαιρετική του παρουσία στο Μόντε Κάρλο και την κατάκτηση του τίτλου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε και στον τελικό της Βαρκελώνης.

Εκεί, όμως, η… κατάρα των τουρνουά ΑΤΡ 500 «χτύπησε» ξανά τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Κάσπερ Ρουντ (5-7, 3-6) και παραμένει χωρίς κούπα στη συγκεκριμένη κατηγορία, έχοντας πλέον 0/11 σε τελικούς στο εν λόγω επίπεδο.

Παρότι ο Έλληνας τενίστας άρχισε πάρα πολύ καλά το πρώτο σετ, ο Νορβηγός αντίπαλός του μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή και να το κατακτήσει. Στο δεύτερο σετ, ο Ρουντ ήταν καλύτερος, έφτασε νωρίς στο μπρέικ και εν τέλει μπόρεσε να τελειώσει τη… δουλειά, κατακτώντας το τουρνουά.

Το ξεκίνημα στο πρώτο σετ ήταν εξαιρετικό για τον Τσιτσιπά, ο οποίος στο πρώτο γκέιμ κατάφερε να κάνει μπρέικ. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 2-0. Ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 3-1, όμως, κάπου εκεί ο Ρουντ έκανε την αντεπίθεσή του και με τρία σερί γκέιμ ισοφάρισε σε 4-4, με τους δύο τενίστες λίγο αργότερα να φτάνουν στο 5-5. Τα δύο εναπομείναντα γκέιμ κατέληξαν στον Νορβηγό, που με το 7-5 έκανε το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ άρχισε με τους δύο αντιπάλου να διατηρούν τα σερβίς τους στα τρία πρώτα γκέιμ. Στο τέταρτο όμως ο Ρουντ έκανε το μπρέικ και προηγήθηκε με 4-1 παίρνοντας το προβάδισμα. Στη συνέχεια ο Νορβηγός δεν είχε πρόβλημα να διαχειριστεί το παιχνίδι και με το 6-3 έφτασε στο τελικό 2-0 για να κατακτήσει τον τίτλο στη Βαρκελώνη.

11/18 στους τελικούς ο Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς μετά από 10 συνεχόμενες νίκες γνώρισε την ήττα από τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό της Βαρκελώνης και πλέον το ρεκόρ του στους τελικούς είναι 11/18. Ο Νορβηγός πήρε εκδίκηση για την ήττα στο Μόντε Κάρλο και έφτασε στον 11ο τίτλο του.

Ο Στέφανος πλέον στρέφει το βλέμμα του στα επόμενα τουρνουά και συγκεκριμένα στα Masters της Μαδρίτης και Ρώμης, με την χωμάτινη σεζόν να ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου με το Ρολάν Γκαρός.