Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στα Διαβατά μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των προσφύγων που είχαν κατασκηνώσει έξω από το κέντρο φιλοξενίας.

Ομάδες προσφύγων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό προς της Συμμαχική Οδό και να μπουν στο κέντρο φιλοξενίας.

Στη συνέχεια, άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο. Το voria.gr μεταδίδει ότι μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τρία άτομα, εκ των οποίων ένας Κούρδος από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.

Είχαν κατασκηνώσει έξω από το κέντρο Φιλοξενίας από το απόγευμα

Toυλάχιστον 500 πρόσφυγες κατασκήνωσαν έξω από κέντρο φιλοξενίας, ζητώντας να μπουν μέσα σε αυτό.

Μαρτυρίες που επικαλείται το thessnews.gr αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες προτίθενται να συγκεντρωθούν έξω από τη δομή και άλλοι πρόσφυγες με απώτερο στόχο, να ξεκινήσουν για την Ειδομένη, ώστε να διέλθουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Η Αστυνομία επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση με τρόπο, ώστε να μη δημιουργηθεί ένταση, λόγω και της παρουσίας οικογενειών και παιδιών.

Ωστόσο, δεν έλειψαν σκηνές έντασης με ομάδες προσφύγων και μεταναστών να εκτοξεύουν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

ڕاستەوخۆ لەشاری ساڵۆنیک لەیۆنان لەخاڵی کۆبونەوەی کۆچبەران لەگەڵتانین

Δημοσιεύτηκε από ‎كوردانى تاراوگه‎ στις Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019