Φαίνεται πως αποτελεί οξύμωρο της Ιστορίας ένας Κλαύδιος να κατακτά τη δόξα σε βρετανικό έδαφος. Ο Τιβέριος Κλαύδιος Καίσαρας Αύγουστος Γερμανικός ήταν μέλος της ιουλιο-κλαυδιανής δυναστείας, ωστόσο αποκλείστηκε από θέσεις εξουσίας λόγω προβλημάτων υγείας.

Οι διεκδικητές του θρόνου στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον θεώρησαν ασήμαντη απειλή, γεγονός που του επέτρεψε να επιβιώσει από εκκαθαρίσεις και τελικά να ανακηρυχθεί Καίσαρας το 41 μ.Χ.μ μετά τη δολοφονία του Καλιγούλα.

Το 43 μ.Χ. το άλλοτε απόρριμμα της ιουλιο-κλαυδιανής δυναστείας κατέκτησε τη Βρετανία, ενώ του απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος «Βρετανικός».

Δύο χιλιετίες αργότερα, ένας άλλος Κλαύδιος (Κλάουντιο), γόνος φτωχικής οικογένειας που μεγάλωσε σε εργατικές πολυκατοικίες στα περίχωρα της Ρώμης, κατάφερε να κατακτήσει την ποδοσφαιρική Βρετανία.

Το προφίλ του Κλάουντιο Ρανιέρι αποτελεί τη μία όψη του ποδοσφαιρικού νομίσματος. Η άλλη είναι κατειλημμένη από την εικόνα του Ζοζέ Μουρίνιο με τον οποίο γνωρίζονται έκπαλαι.

Ο Πορτογάλος θριάμβευε πάντοτε εκεί όπου αποτύγχανε ο Ρανιέρι και φρόντιζε να τον αντιμετωπίζει ως ποδοσφαιρικό περίτριμμα. Τα αποτελέσματα αποτελούν τον μέγα κριτή σε ένα άθλημα που η μνήμη του διαρκεί όσο ένα παιχνίδι.

Μέχρι την Κυριακή ο Μουρίνιο είχε δίκιο για όλα τα αρνητικά σχόλια που εκτόξευσε εναντίον του μόνιμα δεύτερου Ιταλού. Οπως και η ελληνική ομοσπονδία που αποφάσισε να τον απολύσει μετά τον λεκέ της ήττας από τα Νησιά Φερόες. Από τη Δευτέρα το βράδυ το δίκιο μετακόμισε στην πλευρά του κατακτητή της Βρετανίας.