Η Αλμπα Γκονθάλεθ Καμάτσο είναι 21 ετών, ζει στην πόλη Χαέν της Νότιας Ισπανίας, σπουδάζει κοινωνική λειτουργός. Περιγράφει τον εαυτό της ως «ένα πολύ φυσιολογικό κορίτσι που ουδέποτε έχει μπλέξει σε μπελάδες». Αν αρχίσει όμως να απαριθμεί όλα όσα δεν αντέχει γύρω της, στην Ισπανία της κρίσης, «δεν θα σταματήσει ποτέ». Οπως λέει και στον λογαριασμό που διατηρεί στο twitter με το ψευδώνυμο Loba Roja, Κόκκινη Λύκαινα, η καρδιά της είναι «πιο μαύρη από τη νύχτα» αλλά η ψυχή της «κόκκινη σαν το αίμα».

Λίγους μήνες αφότου ανέλαβε ο Μαριάνο Ραχόι την πρωθυπουργία, η Καμάτσο ανέβασε στον ίδιο αυτό λογαριασμό το εξής tweet: «Με το Λαϊκό Κόμμα βλέπουμε ότι οι Grapo είναι αναγκαίες». Οπου Grapo, οι Ομάδες Αντιφασιστικής Αντίστασης 1η Οκτώβρη, μία ακροαριστερή οργάνωση που δολοφόνησε περισσότερους από 90 ανθρώπους στην Ισπανία στα τέλη της περιόδου του Φράνκο και τη δεκαετία του ’80, θεωρείται όμως από καιρό ανενεργή. Η Καμάτσο έστειλε αρκετά ακόμα tweets υπέρ της αναγέννησής της. Και τον Ιούνιο του 2012 υποσχέθηκε να κάνει τατουάζ το πρόσωπο εκείνου «που θα σκοτώσει τον Μαριάνο Ραχόι με μια σφαίρα στον αυχένα, και θα φυλάξει ακόμα μια για τον Λούις ντε Γκίντος», τον ισπανό υπουργό Οικονομικών.

Προ ημερών, η Καμάτσο έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην Ισπανία που κρίνεται ένοχος υποκίνησης σε τρομοκρατία μέσω ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης. Καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή. Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» τής ζήτησαν συνέντευξη, εκείνη αρνήθηκε λέγοντας πως έχει ήδη προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην οικογένειά της. «Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσε να μου συμβεί κάτι τέτοιο γιατί βρίσκεις πολλές βλακείες στο Ιντερνετ, ανάμεσά τους και χειρότερες από τις δικές μου», έγραψε σε μέιλ πάντως στην αμερικανική εφημερίδα. Στο ίδιο μέιλ κατήγγειλε την ισπανική Δικαιοσύνη ως μονόπλευρη: «οι φασίστες μπορούν να λένε ό,τι θέλουν και τίποτα δεν θα τους συμβεί ποτέ». Την άποψή της συμμερίζονται οι σχεδόν 15.000, πλέον, ακόλουθοί της στο twitter. Με τις συντηρητικές, συχνά οπισθοδρομικές σε κοινωνικά ζητήματα πολιτικές της, η συντηρητική κυβέρνηση Ραχόι δεν έχει, ακριβώς, το τεκμήριο της αθωότητας. Από την άλλη πλευρά, κανείς ούτε στα social media ούτε σε οποιονδήποτε άλλο δημόσιο χώρο ελεύθερης έκφρασης δεν δικαιούται να διεκδικεί το τεκμήριο της αθωότητας λόγω βλακείας.