Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας στη Λάρνακα, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι που αιτούνται πολιτικό άσυλο, μαζί με τα παιδιά τους.

Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονται επειδή η Βουλή δεν ενέκρινε το επίδομα που λαμβάνουν, με αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει χρήματα για τον Ιανουάριο του 2011.

Όπως ισχυρίστηκαν οι Παλαιστίνιοι, έπρεπε να παραλάβουν τα επιδόματα για τα παιδιά τους πριν από δέκα μέρες, αλλά δεν έχουν πάρει τίποτε ακόμα.

Προειδοποίησαν μάλιστα ότι εάν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα δεν τους καταβληθεί το επίδομα θα αναγκαστούν να αποσύρουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Εκπρόσωποι του Γραφείου Ευημερίας συνομίλησαν με τους διαμαρτυρόμενους και συμφώνησαν μια ομάδα Παλαιστινίων να ανέβει στα γραφεία για να συζητήσουν το

θέμα.

Ωστόσο, μια άλλη ομάδα ανέβηκε από τις σκάλες στον τρίτο όροφο όπου βρίσκεται το Γραφείο Ευημερίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με πολιτική περιβολή, που φρουρούσαν την είσοδο του Γραφείου Ευημερίας και ένας από αυτούς χτυπήθηκε στο πρόσωπο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για προληπτικούς λόγους.

Στο επεισόδιο μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία και συνέλαβε δύο νεαρούς τους οποίους και οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας για ανάκριση.

Η υπουργός Εργασίας της Κύπρου Σωτηρούλα Χαραλάμπους τόνισε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Ταυτόχρονα κάλεσε και τα κόμματα να

προβληματιστούν καθώς η μη καταβολή των επιδομάτων οφείλεται στην δέσμευση του

σχετικού κονδυλίου από τη Βουλή.