«Aκόμα και ο μακρύτερος δρόμος ξεκινά από ένα βήμα» λένε οι Κινέζοι. Στον Ηρακλή, έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή, ο δρόμος μέχρι το νοικοκύρεμα είναι πάρα πολύ μακρύς, όμως τουλάχιστον το πρώτο βήμα έγινε. Ο Αντώνης Ρέμος και η ομάδα του ανέλαβαν την ΠΑΕ, με τις ευλογίες του ερασιτέχνη και τη στήριξη του κόσμου. Φτάνουν όμως μόνον αυτά τα υλικά για μια επιτυχημένη συνταγή; Σαφώς όχι. Η ομάδα Ρέμου είναι υποχρεωμένη να σηκώσει τα μανίκια και να αρχίσει δουλειά. Τα προβλήματα είναι πολλά, όμως οι άμεσες ανάγκες είναι πέντε.

Μεταγραφές. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα υπάρχουν 19 παίκτες από τους οποίους μόνον οι επτά αγωνίζονταν πέρυσι. Από αυτούς τους επτά οι Μαυρογενίδης και Χλωρός έχουν ήδη καταθέσει προσφυγές ενώ ο Πουρσανίδης δεν έχει συμβόλαιο.

Προετοιμασία. Με τις δύο αναβολές έναρξής της, μοιραία έχει τιναχτεί στον αέρα και το πρόγραμμα που υπήρχε. Βέβαια, όπως έχει δηλώσει και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, «χρόνος υπάρχει, παίκτες δεν υπάρχουν».

Αδειοδότηση. Άμεση προτεραιότητα έχει ο καταρτισμός του φακέλου που θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης από την ΠΑΕ Ηρακλής. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει να αρχίσουν από τη μια πληρωμές και από την άλλη επαφές για διακανονισμούς με τους παίκτες στους οποίους οφείλονται χρήματα.

Συνολικό χρέος. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος στα οικονομικά από ορκωτούς λογιστές προκειμένου να μάθει η ομάδα Ρέμου την πραγματική εικόνα των οικονομικών της ΠΑΕ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ανοίξει η πόρτα του λογιστηρίου η οποία έχει σφραγίσει από την πυρκαγιά των γραφείων της Μίκρας και ακόμη δεν έχει ανοιχτεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν καταστραφεί ή όχι τα βιβλία της εταιρείας.

Τα γραφεία. Μια ακόμη προτεραιότητα προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί η ΠΑΕ είναι ο καθαρισμός των γραφείων της Μίκρας και η ανακατασκευή τους μετά την καταστροφή τους από τη φωτιά που προκλήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

●●● Προσωρινή διοίκηση ορίστηκε χθες από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την ΠΑΕ Ηρακλής. Σε αυτήν μετέχουν οι Αντώνης Ρέμος, Νίκος Χαΐτογλου, Νίκος Παναγόπουλος, Μπάμπης Ξανθόπουλος και Δήμος Πολύκαρπος.